avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara!as dori sa va intreb ceva.In urma divortului am primit tutela fetitei mele si s-a stabilit o pensie alimentara de 10lei(in 1996).de-a lungul timpului ar fi trebuit sa il actionez in judecata pentru majorarea pensiei in functie de cresterea salariului minim pe economie,dar nu am actionat din motive personale.acum fata a implinit 18ani si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate juridica ca ea sa-l cheme in instanta pe tatal ei,pt recuperarea diferentei de bani ce trebuiau primiti.specific...tatal ei are posibilitati materiale,dar si un alt copil minor din casatoria ulterioara.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:54, 23 Februarie 2010
In primul rand,fata fiind majora,ar putea incepe prina formula in nume propriu o actiune in pretentii pentru sumele datorate si neachitate in ultimii trei ani,pentru restul de bani neachitati,operand prescriptia extinctiva de trei ani.
Eu as incerca chiar sa formulez o actiune provocatorie pentru majorarea pensiei (minora devenita majora)de intretinere,poate cu acea ocazie ajungeti si la o eventuala intelegere,fara a se mai introduce actiunea in pretentii pentru sumele datorate anterior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,sunt miliuta si rog un profesional sa ma ajute miliuta miliuta Am doi copii majori dar nu au primit nici un ajutor de la tatal lor .Spuneti-mi va rog se poate introduce o actiune pentru a plati retroactiv?Daca inca mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaela luca mihaela luca Va salut.Sunt mama fetitei de 16 ani.Din anul 2000 de cand am terminat divortul fetita a ramas la mine,prin sentinta.Tatal ei nu i-a platit niciodata pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie retroactiva mamitza 1972 mamitza 1972 Daca fiica mea a implinit 19 ani pot cere tatalui, in instanta,sa plateasca retroactiv pensia pe care nu a platit-o ani la rand? (vezi toată discuția)