buna seara!as dori sa va intreb ceva.In urma divortului am primit tutela fetitei mele si s-a stabilit o pensie alimentara de 10lei(in 1996).de-a lungul timpului ar fi trebuit sa il actionez in judecata pentru majorarea pensiei in functie de cresterea salariului minim pe economie,dar nu am actionat din motive personale.acum fata a implinit 18ani si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate juridica ca ea sa-l cheme in instanta pe tatal ei,pt recuperarea diferentei de bani ce trebuiau primiti.specific...tatal ei are posibilitati materiale,dar si un alt copil minor din casatoria ulterioara.va multumesc!
In primul rand,fata fiind majora,ar putea incepe prina formula in nume propriu o actiune in pretentii pentru sumele datorate si neachitate in ultimii trei ani,pentru restul de bani neachitati,operand prescriptia extinctiva de trei ani.
Eu as incerca chiar sa formulez o actiune provocatorie pentru majorarea pensiei (minora devenita majora)de intretinere,poate cu acea ocazie ajungeti si la o eventuala intelegere,fara a se mai introduce actiunea in pretentii pentru sumele datorate anterior