avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

muncesc in strainatate si,fiind in divort cu sotia,ramasa in tara,as vrea sa stiu daca,pentru cei 2 copii,ea ar putea avea dreptul la pensia de intretinere calculata la venitul meu din strainatate.
Cel mai recent răspuns: Avocat Ana-Roxana Alexe , Avocat 16:27, 22 Februarie 2010
La stabilirea acestei pensii sunt avute în vedere nevoile minorului şi posibilităţile materiale ale pârâtului, care sunt apreciate in functie de salariul realizat in strainatate, valoarea neta a acestuia.(1/3 pentru doi copii)

In primul rand nu sotia are dreptul la pensia de intretinere,ci copiii dvs,si va puteti intelege cu sotia sa platiti si o suma mai mare decat cea pe care ar putea instanta sa va oblige sa o platiti.Nu uitati ca acesti bani sunt pentru nevoile copiilor dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere mancipri mancipri platesc pensie de intretinere pentru copilul me . in cazul in care sunt dat in judecata pentru marirea pensiei , se tine cont ca mai am un copil in intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara ceruta de mama ADANNA ADANNA Exista posibilitatea ca mama, cu un venit de bugetar, si careia ii vor fi incredintati copiii, de 1 an si de 5 ani, sa ceara de la tata (fostul sot), o pensie ... (vezi toată discuția)