avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

In cadrul unui proces civil de partaj , in care s-a incheiat faza de apel la Tribunalul Hunedoara, mi s-a atribuit in lotul meu un autoturism - care insa se afla in posesia fostei sotii.In prezent eu am declarat recurs in acest proces pentru alte motive(neimpartirea datoriilor comne) , iar sentinta de la procesul de fond am DEFINITIVAT-O.
Cu sentinta definitiva dar nu si irevocabila inca pot intra in posesia autoturismului care mi-a fost atribuit? Executorul judecatoresc contactat imi spune ca daca sentinta nu e investita cu formula executorie nu se poate pune in executare. Sa fac plangere la politie pentru nerespectarea hotararii definitive? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:59, 21 Februarie 2010
Din pacate trebuie sa asteptati solutionarea recursului si abia atunci puteti pune in executare hotararea care devine atunci definitiva si irevocabila, moment in care o puteti investi cu formula executorie si pune bineinteles in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral- sume de achitat? crinastirbei crinastirbei Buna Ziua, in luna septembrie 2009 am obtinut hotarare jud pentru partaj succesoral, cu drept de recurs 15 zile. Mentionez ca hotararea a fost data dupa ... (vezi toată discuția)
Rog o informatie rommantyc rommantyc in urma unui partaj se atribuie o casa unuia din fostii soti si este obligat sa plateasca jumatate din valoarea casei. daca sotul care a primti casa face ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)