avocatPetre a scris:
daca achita datoria catre pers in favoarea careia este instituit sechestrul, da poate sa il ridice, daca nu pierde constructia, asa cum a fost edificata, fara acoperis, dar in schimb isi pastreaza dreptul de proprietate asupra proiectului, ce este un bun mobil prin excelenta
Inteleg ce imi spuneti doar ca ma gandeam sa fac actele, autorizatia de constructie, pe numele unui prieten ca si cum acesta ar fi construit casa, fara sa implic vreun notar.
Daca el este proprietarul casei, casa se poate executa?
Daca nu, inseamna ca ea poate fi valorificata si din suma obtinuta se poate achita suma pentru care a fost pus sechestru.
Daca eu fac autorizatiile de constructie pe numele meu, in secunda doi se poate pune sechestru si pe casa. Este tocmai ce vreau sa nu se intample.
Daca casa este pe numele unui prieten si terenul pe numele meu dar cu sechestru, executorul nu poate vinde terenul din cauza casei care nu are acelasi proprietar iar prietenul meu nu poate vinde casa din cauza terenului sechestrat. In concluzie executorul va fi nevoit sa se inteleaga cu prietenul meu ca la finalizarea casei, sa fie vandute impreuna si fiecare sa-si ea partea.
Daca eu incerc sa fac treaba asta, 100% va spun, ca a doua zi dupa ce scot autorizatiile, casa are sechestru si nu mai pot sa o valorific eu ci o sa o scoata executorul la licitatie........stim cu totii ca din licitatie nu mai ramai cu nimic.
Spunetimi va rog daca am dreptate si daca treburile stau asa cum le-am gandit eu!
Multumesc