avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt agajat pe conventie si am fost concediat prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt agajat pe conventie si am fost concediat prin desfiintarea postului!

Firma la care lucrez a decis sa ma concedieze pe motivul desfiintarii postului din dificultati economice.Tin sa mentionez ca acum un an eram proaspat absolvent si m-au angajat pe conventie pentru a recupera o parte din bani de la stat. Iar ce au facut ei acuma au incalcat una din clauzele conventie si ar trebui sa dea banii inapoi la stat.Citind pe acest forum cateva raspunsuri date in legatura cu concedierea prin desfiintarea postului am observat ca nici angajatorul meu nu a cerut ajutorul AJOFM Judetean inainte de a ma concedia. As dori daca puteti sa-mi dati cateva detalii despre cum as putea sa inaintez o contestatie la Judecatorie cum ar trebui sa o formulez , cam cat m-ar costa toata treaba etc si alte detalii care mie nu imi trec prin cap acum.
Asa arata notificarea
Notificare-Preaviz
Catre Dl..............

Avand in vedere:
- masurile de reorganizare si restructurare a activitatii la SC X Sa aprobate de Consiliul de Administratie;
- dificultatile economice prin care trece societatea;
- faptul ca societatea nu va poate oferii un alt post;

Prin prezenta va aducem la cunostiinta ca activitatea compartimentului unde sunteti incadrat se restrange, va fi desfiintat postul pe care il ocupati si pe cale de consecinta, dupa expirarea preavizului legal acordat, veti fi concediat.
Conform prevederilor art.20 alin.(2) din CCM la nivel de societate, vi se acorda un preaviz de 30 zile calendaristice, incepand cu ziua urmatoare comunicarii prezentei, iar dupa expirarea preavizului contractul dumneavoastra de munca incheiat cu SC X SA inceteaza , urmand a vi se comunica decizia de incetare a contractului individual de munca la data expirarii preavizului acordat.
Conform art.20 alin(4) din CCM la nivel de societate , in perioada preavizului, salariatul are dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa ii afecteze salariul si celelalte drepturi.
SC X SA va anunta pe aceasta cale ca renunta la prestarea de catre dumneavoastra de activitati pentru cele 4 ore.

Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 16:25, 22 Februarie 2010
e vorba de convetie intr angajator si ajofm
munca este prestata in baza unui c.i.m. care si exista...
In ajutorul colegilor mei care dau raspuns:
Userul a fost angajat cu CIM dar angajatorul a incheiat conventie cu AJOFM.
Inteleg din termenii pravizului ca dvs ati fost angajat cu CIM (chestia cu conventia este altceva, inteleg ca este o mica confuzie la mijloc).

Este dreptul angajatorului de a-si reorganiza activitatea.
Preavizul este OK dpdv legal. Mai mult, angajatorul va anunta ca puteti sa nu veniti deloc la serviciu, dvs veti fi oricum platit.
Mai mult, angajatorul, in cazul concedierilor individuale, nu are obligatia de a solicita sprijinul AJOFM.

Un eventual proces se va solutiona de catre tribunalul de pe raza dvs de domiciliu.
Litigiile de munca sunt scutite de taxe. Daca veti angaja un avocat si daca veti castiga, onorariul va fi suportat de catre firma sub forma cheltuielilor de judecata.

Sincer, nu va puteti prea multe sperante.

In privinta conventiei incheiate intre angajator si AJOFM........ aceasta este fix ultima dvs problema.
Nu dvs veti raspunde si nici veti da banii inapoi. Este problema angajatorului.... asa ca sa si-o rezolve singurel.

Acum m-am luminat si eu la ce conventie s-a referit...
Haideti sa vedem intai cum va arata decizia de concediere. Preavizul pe care l-ati primit acum nu este un act apt de a fi contestat in instanta. Din momentul in care vi se comunica si decizia de concediere aveti 30 de zile calendaristice pentru a o contesta la Tribunalul de la domiciliul dvs (cererea este scutita de taxa de timbru). In functie de modul in care va fi redactata decizia de concediere, va vom mai putea spune ce anume se poate face. Dvs. suspectati ca reorganizarea este fictiva? Credeti ca va fi angajat altcineva pe postul dvs? Sau...de fapt, care este motivul pentru care vreti sa contestati concedierea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta preavizul? lumyyy lumyyy Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)
Instiintare concediere individuala ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o ... (vezi toată discuția)
Intrebari Marius Nou Marius Nou am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)