avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... admitere recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

admitere recurs

Buna ziua

Ma intereseaza ce sanse ar fi in urmatoarea speta: Am primit solutia scoaterii de sub urmarirea penala cu amenda. Am fost acuzat de o infractiune in care expertul a folosit inscrisuri falsificate (originalul se afla in posesia mea). Dupa plangere la parchet am formulat plangere si in fata instantei. A formulat si reclamantul. Insa direct la instanta. Judecatoarea a conexat ambele dosare si a scos de rol plangerea reclamantilor. In cazul meu citez din hotararea comunicata "plangerea se va solutiona odata cu plangerea reclamantului" nimic mai mult.
Eu am facut recurs, si am cerut punerea pe rol a dosarului meu intr-ucat nu s-a solutionat plangerea. Se poate respinge daca am facut "cerere recurs" dupa cele 10 zile, deoarece nici in condica nu se preciza nimic cu privire la (dosarul)plangerea mea si nici la conexarea celor doua dosare. Doar ca se scoate de pe rol plangerea reclamantului si se trimite la parchet pentru solutionare. Eu solicit repunerea pe rol pentru a demo nstra ca expertiza care ma scoate vinovat este intocmita pe dovezi alterate (false). Credeti ca am vre-o sansa? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:41, 22 Februarie 2010
Aspectul ca expertiza s-a desfasurat in baza unor ''inscrisuri falsificate'',in parte reprezinta culpa dvs ,care fiind detendentul originalului a-ti acceptat cu buna stiinta sa nu va sustineti si sa nu va probati nevinovatia ,instanta nefiind instiintata de existenta probei
Care a fost procedura de investire a instantei superioare ,de vreme ce mentionati inexistenta mentiunilor in condica?
Conexarea dosarelor a fost dispusa de catre instanta,ceea ce denota ca inclusiv cererea dvs a ajuns in fata instantei,pe cale de consecinta ,informatiile dvs sunt neclare
In baza documentelor ,consultati avocat
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 385, indice 1 , al.(1)c.p.p., in care termenul este 10 zile, cred ca nu v- a fi admis acesta.
Pot sa va spun ca recursul nu poate fi admis nici avand in vedere prevederile art.385, indice 9 c.p.p., intrucat cererea nu este motivata pe cazurile de admitere a recursului, prevazute de acest articol, instanta de fond putand conexa cele doua dosare.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie danocs danocs Buna ziua Intr-un proces penal, si inculpatul si partea vatamata au facut plangere imp.ord.procurorului. Partea vatamata a facut plangere direct in instanta, ... (vezi toată discuția)
Motivarea deciziei instantei nu corespunde art.lege indicat eug_60 eug_60 În baza art. 385/15 pct.1 lit. [b]b[/b] C.p.p. admite recursul -formularea din minuta instantei art.385/15 pct.1 lit.[b]d [/b] C,p,p admite ... (vezi toată discuția)
Recurs dorinv dorinv Prin rechizitoriul Parchetului s-a luat decizia de netrimitere in judecata pentru furt a unui individ. Am facut plangere la aceasta solutie care a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)