avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... termen plata pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

termen plata pensie limita de varsta

sant nascuta in 03.1951
Am 2 probleme:
1.Din lege varsta standard de pensionare este noiembrie 2009.Am depus cerea de recalculare in termen mentionand ca in noiembrie am ajuns la varsta standard. Cand am primit decizia(in 25.01.2010) imi spune ca din decembrie 2009 am pensia ptr.limita de varsta(adica te mai paseaza o luna ca sa pierzi ceva bani).
2. Desi decizia este in ianuarie, in luna urmatoare (februarie) ar fi trebuit sa primesc diferenta de bani dar nu am primit. Peste cate luni voi primi pensia recalculata ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:48, 22 Februarie 2010
Nu v-a "pasat" nimeni, data stabilirii drepturilor de pensie este una iar data punerii in plata a acestor drepturi este, de regula, data de intai a lunii urmatoare depunerii cererii.

Din mesajele dvs. din vara anului trecut am inteles ca acum vi s-au stabilit drepturile de pensie. De ce scrieti despre recalcularea pensiei? Recalcularea presupune faptul ca aveti deja pensie si ca vi se adauga stagii si / sau venituri. Teoretic (si practic) impreuna cu prima pensie trebuia sa primiti si diferentele, pe mandat gri.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor in raport cu sporurile acumulate sonai sonai Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: sunt pensionata din anul 2002 iar in urma O.U .4/2005 urma sa ridic o adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Cu cat se reduce varsta de pensionare? petea petea La 31 ani si 8 luni de grupa a II a, cu cat se reduce varsta de pensionare exact? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la pensionare- se retin procente pentru pensie, sanatate si somaj? eva_elfride eva_elfride Buna seara , Cu respect ma adresez acestui forum cu sperantza ca cineva raspunde la intrebarea mea . Multzumiri anticipate M-am pensionat anticipat cu ... (vezi toată discuția)