avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE

BUNA ZIUA ,AM O MICA NELAMURIRE CU PRIVIRE LA IESIREA DIN INDIVIZIUNE AL UNEI CASE CU PARTER SI ETAJ,CARE AU ACEEASI INTRARE NR.DE CAMERE,SI UTILITATI IDENTICE,LA ETAJ SI PARTER ,SI UN POD COMUN CU 2 IESIRI LA ETAJ UNA PE UN HOLISOR INTRE DOUA CAMERE SI ALTUL IN TAVANUL DE LA BUCATARIE,ACESTEA DAU PRINTR-O FEREASTRA DE VIZITARE PE ACOPERIS, DEASEMENI MAI EXISTA CASA SCARII CU VERANDA LA ETAJ SI CARE SE CONTINUA SI LA PARTER .IN CAZUL SEPARARI SI IMPARTIRII ACESTORA O COTA DE 1/2 DIN ACESTEA AR TREBUI SA REVINA FIECARUIA.?DAR EU IN ACTUL DE VANZARE -CUMPARARE DE LA PROPRIETAR S-A OMIS 1/2 COTA PARTE DIN VERANDA SI CASA SCARII DE LA ETAJ CU TOATE CA IN DECURSUL A PESTE 30 DE ANI AM PLATIT ATIT IMPOZIT PE POD CAT SI REPARATIILE AFERENTE LA ACOPERIS CAT SI VERANDA. IN MOMENTUL IESIRII DIN INDIVIZIUNE SOLICITAT DE SUCCESORII SUCCESORILOR PROPIETARILOR CU CARE AM AVUT O RELATIE DE VECINATATE IN COMUN FARA PROBLEME ACESTIA DORESC COTA DE 1/2 DIN VERANDA DE LA PARTER SI CATA PARTE DIN TERENUL AFERENT CLADIRII, [] INTREBARE: CE SANSE SUNT CA EU SA POT DISPUNE LA FEL CA SI EI DE COTA DE 1/2 DIN VERANDA DE LA ETAJ ,IN CAZUL IN CARE INSTANTA LE-AR DA DREPTUL DE FOLOSINTA DOAR CELOR DE LA ETAJ ACCESUL MEU AR FI RESTRICTIONAT SI AR PUTEA SA-I PERMITA ACESTUIA CA IN VIITOR SA-L AMENAJEZE,MANSARDEZE S-AU CHIAR SA SE EXTINDA SA CONSTRUIASCA UN ETAJ.
VA ROG UN SFAT PENTRU A STII CUM SA ABORDEZ ACEASTA PROBLEMA
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 14:30, 22 Februarie 2010
corect ar fi sa aveti si dvs dreptul la respetivele parti comune.. dar va sugerez sa angajati un avocat din zona, care va poate spune exact ce si cum se poate face impartirea..
buna ziua. partile comune din cladire va revin in cota de 1/2 parte in cazul in care dvs. aveti aceeasi cota din intregul imobil. In cazul in care nu s-a mentionat lucrul acesta puteti solicita la biroul de carte funciara actiune in rectificare a cartii funciara. In legatura cu dreptul de folosinta care li s-ar putea atribui acestora... ma cam indoiesc ca ar avea vreo sansa in acest sens. Oricum, pentru un sfat mai complet sunt necesare toate datele problemei, asadar... adresativa un avocat din zona dvs. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Coproprietate. e obligatorie iesirea podului din indiviziune? patou patou un condominium cu 4 proprietari. doi la parter si 2 la etaj. Impartirea podului (iesirea din indiviziune) e obligatorie? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)