avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ceva legat de prescriptie...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ceva legat de prescriptie...

am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a intervinit prescriptia right ?nu e decat o obligatie civila imperfecta, asa?ca au cedat astia creantele la nu shtiu ce firma si acum ridica pretentii, dar interesant ca nu cer taxa de reliziliere care era miezul creantei ci cer niste maruntzisuri,tiganeala pe fata.Probabil mai storc si ei ce mai pot de la nestiuitori?Deci din 2001 creanta era exigibila si nu a operat intreruperea prescriptie , e clar ca e prescrisa nu ?Termenul e tot de 3 ani ?Si inca ceva , e un ctr comercial sau civil ?Se aplica D167/58 la prescriptia asta?Mersi:)
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:38, 20 Decembrie 2006


daca le raspunzi ca e prescrisa creanta,o sa-ti raspunda ca vezi doamne,e prescris doar dreptul de a cere exec silita.Baga-i undeva si poate scapi de maculatura inutila in posta.Sfatul meu..........Am avut de-astea.E Kasolventia sau KSI sau alte firme care se acoppera sub inregistrarea cesiunii de creanta prin inregistrarea contractului la Arhiva de Valori mobiliare sau etc.Or luat sau spera la a scoate ceva bani de pe asta.Repet poa sa uite


E intr-adevar KSI, am patit-o si eu...Deci nu e valabil ce sustin ei referitor la ce inseamna prescriptie? Eu le-am zis ca in opinia mea prescriptie inseamna ca datoria nu mai trebuie platita, insa ei sustin ca inseamna doar ca nu ma mai pot da in judecata. Si i-am intrebat ce anume imi pot face atunci, daca nu platesc. Si ei zic ca sunt in Preventel (whatever) si ca ma baga in Biroul de Credite (!!). La care eu le-am zis ca daca fac asta se trezesc cu un proces pe cap. Fie si pentru faptul ca nu le-am dat sub nici o forma acordul de a-mi face datele mele personale publice. Nu intru in detalii cu privire la datorie, eu consider ca am avut dreptate in diferendul cu Mobifon la vremea aceea (1999), iar suma de plata nu e extrem de mare, insa nu vreau sa o platesc de-a dracului. Puteti sa imi dati vreun sfat? Macar sa imi definiti exact termenul prescriptie? Multumesc.
DACA????????????????nu s-a facut nici o plata sau o recunoastere expresa a acestui debit, plata e prescrisa.
Dupa informatiile mele, exista o firma in constata care face recuperari pt. o societate de telefonie mobila ( nu vreau sa fac reclama la nici una din SC-uri), in "colaborare cu judecatorii din constanta" castiga procesele pe banda rulanta, chiar daca instanta din constanta nu are competenta sub nici un aspect.X-(
Eventual ca si cumparator a creanteor, desi debitorii ca, incheierea contractelor si sediul creditorului principal sunt in competenta altor instante.
Instanta din constanta isi aroga dreptul de unic justitiar, desi e , din punctul meu de vedere, un mare abuz.
OK, am inteles ca se pot face abuzuri. In cazul meu, insa, e vorba de o factura din 1999, iar ultima notificare de plata mi s-a trimis in cursul acelui an. Deci, in opinia mea de necunoscator, datoria ar trebui prescrisa, nu?
Pe de alta parte, amenintarea cu Biroul de Credite nu mi se pare justificata, din cauza ca nu inteleg de ce ar trebui ca o datorie prescrisa sa apara acolo. Mi se pare normal ca Biroul de Credite sa ia informatii incepand cu data la care a fost constituit (august 2004), nu si dinainte, nu?

Astept un raspuns mai clar, daca se poate. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2006
atacs, utilizator
Daca au trecut 3 ani poti sa te abonezi din nou (dupa 3 ani te scot din baza de date a datornicilor) si mai poti sa . . . iti maresti cutia postala =D> ca altceva nu pot face nimica
in principiu mobifonu a lasat caseaua lesinata in cusca din anul cand nu s-a platit ultima factura...trec vreo 3-4-5 ani si vine ksi care trimite mizeriile alea,desi creanta e prescrisa.Ce recunoastere sau plata sa fie daca in cei 3-4-5 ani nu s-a intamplat absolut nimic.E clar ca e prescrisa fara doar si poate

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)
Debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite mariusgabriel2007 mariusgabriel2007 Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)