avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ceva legat de prescriptie...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ceva legat de prescriptie...

am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a intervinit prescriptia right ?nu e decat o obligatie civila imperfecta, asa?ca au cedat astia creantele la nu shtiu ce firma si acum ridica pretentii, dar interesant ca nu cer taxa de reliziliere care era miezul creantei ci cer niste maruntzisuri,tiganeala pe fata.Probabil mai storc si ei ce mai pot de la nestiuitori?Deci din 2001 creanta era exigibila si nu a operat intreruperea prescriptie , e clar ca e prescrisa nu ?Termenul e tot de 3 ani ?Si inca ceva , e un ctr comercial sau civil ?Se aplica D167/58 la prescriptia asta?Mersi:)
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:38, 20 Decembrie 2006
de la data instiintarii rezilierii incepe sa curga termenul de prescriptie.
Atat timp cat furnizorul de servicii nu a mai prestat si beneficiarul nu a mai solicitat, intervine rezilierea tacita, deci de la acea data curge prescriptia.
Schimbarea titularului creantei nu intrerupe prescriptia, decat in cazul unei recunoasteri exprese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)
Debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite mariusgabriel2007 mariusgabriel2007 Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)