pot face recurs pt. ca mi-a fost respinsa suspendarea la executare silita desi am platit cautiune 10% si am invocat nulitate absoluta pt. un contract ce mi-a fost reziliat unilateral iar aportul sau in natura a fost un teren pt care acesta nu a detinut acte? precizez ca am depus o plingere penala iar ancheta este in curs de desfasurare. amdepus acea comunicare eliberata de serviciul investigatii fraude dar nu a folosit in proces . as dori sfaturile unor avocati in contracte comerciale. va multumesc
banuiesc ca a-ti promovat initial o actiune in contestatie la executare. se poate promova recurs la incheierea dispusa de instanta prin care vi s-a respins cererea de suspendare,in termen de 15 de la data comunicarii incheierii,potrivit art 301 cod pr civ.in ce priveste motivele invocate in contestatia la executare,nu pot fi invocate aparari de fond,de natura a repune in discutie sub nici o forma fondul pricinii(in cazul dvs acel contract),deoarece aceste motive trebuiau formulate cu prilejul solutionarii cauzei ce a generat a se ajunge la un titlu executoriu..Astfel,contestatia la executare este o cale de atac deschisa contra masurilor de executare nelegale,dvs putand invoca doar vicii si nereguralitati ale actelor de executare,cum ar fi:perimarea executarii;nerespectarea formelor prevazute de lege pentru incunostiintarea debitorului,prescriptia dreptului de a cere executarea silita,invocarea compensatiei legale,etc.faptul ca a-ti promovat o plangere penala,nu este de natura a impieta executarea silita.din pacate ati ales o cale gresita din start.ar fi trebuit sa solicitati suspendarea provizorie si cand se discuta fondul contestatiei la executare,(inclusiv suspendarea eexecutarii)era o modalitate(e drept,nu prea ortodoxa,dar legala) sa blocati executarea pe minim 7 luni.