avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vreau sa inchid definitiv un srl sint unic asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vreau sa inchid definitiv un srl sint unic asociat

situatia actuala a firmei, am un srl in care sunt unic asociat in anul 2009 am pus firma
in conservare pentru 3 ani din cauza imp forfetar. Obiectul de activitate comert mic magazin alimentar, nu mai am activitate de vreo 5 ani actualmente stau in strainatate
vreau sa inchid de tot acest srl activitatea firmei se desfasura intr-un apartament de 2 camere de bloc cind am luat apartamentul l-am trecut pe firma si acum platesc
2400 lei impozit pe cladire pe an sint la zi cu platile nu am datorii la stat am bilanturile la zi vreau sa stiu ce se intimpla cu apartamentul incazul inchiderii ce taxe si costuri implica ce trebuie sa platesc pe apartament, tva, imp profit, taxe notariale?
care sint pasi care trebuie sa-i fac si cui sa ma adresez.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 11:43, 23 Februarie 2010
Adresati-va unui lichidator.
Nu este nevoie de lichidator , decat daca doriti a fi comod si daca aveti cunostinte despre contabilitate. Faptul ca d-voastra locuiti in strainatate , este un impediment si atunci solutia lui malamul este viabila dar si mai costisitoare . Legea 31 / 1990 permite ca societatea a fi inchisa de d-voastra dar dureaza in jur de vreo 2-3 luni , necesita ceva drumuri la finante si registrul comertului . Poate fi imputernicit si un expert contabil ce v-ar viza si bilantul de lichidare, v-ar inchide balanta de verificare si impreuna stabiliti varianta cea mai avantajoasa pt comercializarea apartamentului ( cu sau fara tva) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond_dizolvare societate kinky kinky cer ajutorul dvs intr-o alta problema juridica: cineva si-a deschis de mult o firma in Romania, dar nu l-a mai interesat si a lasat-o in paragina.acum a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent, va rog!! geany_na geany_na intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de ... (vezi toată discuția)