eu ca persoana fizica pot renunta la asociatia de proprietari? nu am semnat de catre mine nici un act...am cumparat acum 2 ani apartamentul in care locuiesc
si mi-am dat seama...fiind cenzor ca nu fac altceva de cat sa fure..prin urmare as dori sama retrag din asociatie si sa imi platesc singura datoriile catre furnizori
astept raspuns...sugestii
Iesirea din asociatie nu va aduce decat pierderea dreptului la vot in adunarea generala a asociatiei de proprietari, pierderea posibilitatii de a fi aleasa in functii de conducere.
Cota de intretinere care va apartine din cheltuielile condominiului urmeaza s-o platiti in acelasi mod ca si pana acum, nu va puteti separa de acestea pentru ca impartirea lor este facuta unitar. Facturile nu vin separat pe fiecare proprietar in parte, dupa cum stiti.
Daca nu ati cerut, nu ati semnat o adeziune la asociatie inseamna ca nu sunteti membru al asociatie. Nefiind membru al asociatiei, asa cum s-a mai spus nu aveti anumite drepturi. Dar sunteti proprietar si aveti toate obligatiile proprietarului de apartament.
Nefiind membru nu aveti din ce sa va retrageti.
Dar, la calitatea dv de cenzor (dupa cum spuneti) ar fi foarte bine sa faceti o cerere conform legii si sa deveniti membru al asociatiei cu toate drepturile.
Apoi oferiti-va sa fiti cenzorul asociatiei. Asa puteti sa contribuiti la respectarea legii si la stoparea faradelegilor din asociatia dv, incasand (fara sa mai fure cineva) si o indemnizatie pentru aceasta munca.