avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stocuri-va rog ajutati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stocuri-va rog ajutati

Am o firma cu producerea bauturilor alcoolice (vin), si am niste stocuri: drojdie, flacoane din 1999. Ce pot face ca sa pot scapa de stocuri de 10 ani. Ajunge un proces verbal de aruncarea sau distrugerea drojdiei, sau daca fac asa mai trubuie platit si tva dupa marfa respectiva?
Va rog daca puteti sa ajutati cat mai repede.
Cu stima
Varga Szabolcs
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:08, 23 Februarie 2010
:offtopic:
Regulamentul interzice deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect
Va multumesc
---------
Cam vechi stocurile ....;)
Cu ocazia inventarierii de la 31.12 puteti face reglarile intre contabilitate si stocul faptic ,iar diferenta va fi cheltuiala nedeductibila
Puteti aplica si perisabilitati , in limitele legale
Temeiul legal aplicabil este :
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
c) cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum şi taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI.

Totusi, un coleg cu experienta in evidenta contabila in domeniul acesta al producerii de bauturi poate are alta opinie ; ma gindesc totusi sa nu fie o lege speciala aplicabila pe care eu nu o cunosc insa
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Eu nu inteleg ce va impiedica sa le vindeti catre o persoana fizica , si evitati cheltuielile nedeductibile , obtinand niste venituri impozabile care pot fi compensate foarte usor .

:offtopic: Eu presupun ca aveti control !
Stocurile de "produse" alcoolice sunt intotdeauna interesante, mai ales cu cat sunt mai vechi ! Daca faceti o licitatie - poate gasiti amatori si pe forum.
(tot off-topic):">
:offtopic:
@sub_bass: am sters postarea din sectiunea "am nevoie de contabil "
Va rog respectati regulamentul de postare.
Urmeaza avertisment
Multumesc

@monimiron a scris :
"da puteti face un proces verbal de scoatere a stocurilor degradate,si binenteles trebuie sa colectati si tva la marfa respectiva "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire marfa deteriorata din raportul de gestiune anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa stiu cum se scade marfa deteriorata din raportul de gestiune.Mentionez ca marfa pe care vreau sa o scot din gestiune nu intra in ... (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)
Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)