avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea domiciliului a unui minor in alta tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea domiciliului a unui minor in alta tara straina

Sunt divortata din anul 2008 ,am un baietel de 10 ani cu domiciliul stabil in alt oras decit al fostului sot. Prin hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila copilul imi este incredintat mie. O sa ma recasatoresc in curind cu un cetatean strain si as dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a schimba domiciliul copilului in alta tara fara a avea probleme din partea fostului sot chiar daca acesta nu isi exercita dreptul la vizita fara a avea ingradiri din partea mea .Isi viziteaza copilul de 2 ori pe an , de fapt mai bine spus 2 zile pe an , dar cu toate acestea imi spune ca nu este de acord cu schimbarea domiciliului minorului. Ce as putea sa fac in acest caz? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: porutiu raluca , utilizator 15:21, 25 Februarie 2010
Puteti iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui, doar cu hotararea definitiva si irevocabila de incredintare.
Problema intervine in momentul solicitarii de vizite, cand trebuie sa respectati hotararea judecatoreasca de stabilire a programului, pe cat se poate pe cale amiabila cu fostul sot. Il aduceti pe minor in vacante, il mai lasati pe tata sa vina sa il vada etc.
Buna seara ,
In hotarirea judecatoreasca nu se mentioneaza absolut nimic de dreptul la vizita al tatalui . Acesta se subintelege conform legii ( din doau in doua saptamini ) sau trebuia specificat ? In cazut in care nu v-a exita o intelegere amiabila din partea noastra , desi initial stabilisem exact ce a-ti indicat dumneavoastra poate sa imi faca plingere penala pentru privarea dreptului de vizita a copilului ?
multumesc
Cu respectiva hotarare legalizata si tradusa legal puteti iesi fara probleme cu copilul din tara.
Nu mai trtebuie nimic,decat sa vorbiti cat mai putin cu fostul sot despre ce aveti de gand sa faceti.
Daca nu e mentionat nimic despre programul de vizita, nu are drept sa va faca plangere penala.
Dar, e posibil sa intenteze actiune pt stabilirea acestui program, si, daca instanta ii acorda dreptul, dupa ramanerea def. si irevoc. a hot., va trebui sa va intelegeti intr-un fel.

Acum, faceti ce v-am sfatuit si eu si dl. r.gabi, nu mai ii spuneti fostului sot nimic despre plecare. Oricum nu are cum sa va tina aici.
Drum bun!
Eu nu va sfatuiesc sa nu ii spuneti nimic, pt ca acest aspect se poate intoarce impotriva dvs. Dupa ce plecati din tara este omeneste si corect sa ii spuneti unde isi poate vizita copilul. Astfel nu va poate acuza nimeni ca ati incercat sa rupeti orice fel de legatura intre tata-copil.

Alte discuții în legătură

Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor buna_nana buna_nana Buna seara Pentru ca sunt o bunica care-si face griji pentru nepotel si are insomnii,s-a gindit sa va ceara un ajutor in lamurirea problemei care o are unul ... (vezi toată discuția)