avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful unei institutii bugetare care are in subordine ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful unei institutii bugetare care are in subordine 1000 de angajati si care nu respecta o hotarare judecatoreasca nu este pericol public?

Seful unei institutii bugetare care are in subordine 1000 de angajati si care nu respecta o hotarare judecatoreasca nu este pericol public? Esti dat afara, castigi in instanta repunerea in functia anterioara. Se epuizeaza toate caile de atac. Esti "castigator". Si totusi... "el" nu te vrea. Nu exista "o prastie" institutionala sa il dea jos din corcodus pe netrebnic?
Sa cred ca mai bine platesti pe cineva sa... si astfel iti faci dreptate?
Nu sunt absolvent de drept, dar ma nelamureste o intrebare...

avem justitie?
Cel mai recent răspuns: vioricabalint , utilizator 22:35, 23 Februarie 2010
:training: il puteti da in judecata personal pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, pentru abuz de functie.. faceti plangere impotriva lui si explicatice si cum.. intr-un fel este un pericol public si trebuie dat jos din corcodus:rofl:
Nu mai stati pe ganduri,faceti plangere penala pentru abuz in functie si va constituiti parte civila in proces!Dupa mine eu i-as cere daune morale sa se invete minte!Asa am patit si eu,exact ca d-voastra si i-am ous la punct!Acum comunicam prin scrisori!=D>:))
Pana la ce suma pot merge? Un miliard imi aproba? De un an stau pe tusa. Nu imi sunt banii de folos in conflctul acesta, dar e unica modalitate sa il pun la punct. Imi spuneti o suma pe care pot sa o cer? (Am avut un salar de 5000 ron.El are cam 20.000 ron) Suma pe care o cer o plateste din buzunar?
Consultati un avocat,in orice caz in instanta va trebui sa faceti dovada daunelor suferite de d-voastra,este o procedura greoaie,necesita timp dar eu as merge pana la capat pentru ca oricum nu mai aveti ce pierde!Daunele obtinute in instanta le plateste Dumnealui din buzunar!Nu stiu de ce nu ati facut de un an plangere daca situatia este intr-adevar cea aratata de d-voastra?
Justitie? a scris:

Seful unei institutii bugetare care are in subordine 1000 de angajati si care nu respecta o hotarare judecatoreasca nu este pericol public? Esti dat afara, castigi in instanta repunerea in functia anterioara. Se epuizeaza toate caile de atac. Esti "castigator". Si totusi... "el" nu te vrea. Nu exista "o prastie" institutionala sa il dea jos din corcodus pe netrebnic?
Sa cred ca mai bine platesti pe cineva sa... si astfel iti faci dreptate?
Nu sunt absolvent de drept, dar ma nelamureste o intrebare...

avem justitie?

Desigur ca avem Justitie ...insa depinde in ce mod priveste acuzatiile juste ale partilor vatamate .
Principiul este clar in unele proceduri juridice :
-Judecata se face in functie de "culoarea politica" a instantei care judeca .
--------------------------------------------------
O noutate in procedurile juridice :
--------------------------------------------------
In orice actiune trebuie mentionat :
-Solicit judecarea cauzei fara influienta culorii politice-
conform art. 41, pct. 2 din Constituţia României.
Mentionati in actiune:
Potrivit art.154 al.1 din Codul muncii “salariul reprezintă compensaţia muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă iar potrivit alin.2 al aceluiaşi articol, pentru munca prestată în baza contractului individual de muncă, fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat în bani.

Abuzul de functie -dovedit cu probe in instanta - face obiectul unui dosar penal mai ales cand exista un prejudiciu material cumulat cu cel socio-profesional si social.

Nu va lasati intimidat de asemenea persoane care au sustinere din partea celor care abuzeza de functii si demnitati nemeritate.
Tacerea ori delasarea celor prejudiciati ofera acestor continuitatea degradarii
societatii civile de buna credinta.
Luptati in justitie pentru toate drepturile ce vi se cuvin !
Schimbarea situatiilor conflictuale privind dreptul muncii trebuie sa fie in instantele de judecata asa cum prevede legea -insa....din pacate ,inca nu exista constiinta profesionala in toate instantele :sorry:
Succes !

Alte discuții în legătură

Abuzuri fãcute de șeful superior cristofer cristofer Lucrez ca maistru mecanic la o intreprindere privata foarte mare și atât eu cât și alți colegi maiștri și ingineri avem o problemă ... (vezi toată discuția)
Pot chema in judecata urmatoarele institutii si persoane? justice123 justice123 1. Parchetul de pe langa judecatoria sectorului n si procuroarea x impreuna cu sefii acesteia y 2. Sectia de politie n si functionarii x si y 3. ITM 4. ... (vezi toată discuția)
Sfat.... dia2120 dia2120 dupa un incident la locul de munca,un asa zis ,,sef''cam abuziv,incearca sa mi puna mie si unui coleg o irealitate pt a fi sanctionati. dupa o ancheta in care ... (vezi toată discuția)