avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE

As dori sa stiu daca eu avand varsta de 49 ani impliniti, vechime in munca 22 ani si 5 ani facultate, in ce conditii as putea sa ma pensionez?
Ciudat nu, sa doresc pensionarea la aceasta varsta, dar mi se pare o solutie buna avand in vedere zilele pe care am ajuns sa le traim.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 23 Februarie 2010
1. Varsta e cam mica pentru pensie, fie ca sunteti barbat, fie femeie!
2. Conform Legii 19/2000, ca barbat, puteti solicita:
- pensie de limita de varsta la 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani si un stagiu minim de cotizare de 15 ani;
- pensie anticipata partiala la 60 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de minim 35 de ani.
3. Tot conform legii 19/2000, ca femeie, puteti solicita:
- pensie de limita de varsta la 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si un stagiu minim de cotizare de 15 ani;
- pensie anticipata partiala la 55 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de minim 30 de ani.
4. Dar va veni noua lege a pensiilor, in 2011, asa ca reveniti dupa ce aceasta va fi publicata in M.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata emilia76 emilia76 Buna ziua, o persoana care implineste in iunie 2010 varsta de 55 de ani, actualmente nu are nicio forma de venit, si o vechime totala in campul muncii de 19 ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire pensie lory84 lory84 Lucrez ca economist la o societate cu capital de stat, am virsta de 52 de ani si 32 de ani vechime. Cand trebuie sa ies la pensie. Nu am beneficiat de grupa. (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? potoradrian potoradrian Buna ziua, Imi puteti spune ,va rog, la ce data se poate pensiona o persoana cu urmatoarea perioada de munca: 1.10.1979.15.02.2008. Din 1.10.1979-2001 a ... (vezi toată discuția)