avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA activitati medicale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA activitati medicale

Buna ziua,

Am achizitionat echipamente medicale in valoare de aprox. 900.000 RON + TVA, pe o firma platitoare de TVA (SRL), cu cod CAEN 8622, 8610.

Valoarea TVA-ului este de aprox.171.000 RON.

Am facut cerere de restituire TVA, iar in urma controlului mi s-a spus ca nu pot sa recuperez nici un leu din cei 171.000 RON, pentru ca desfasor o activitate care nu este generatoare de TVA (servicii medicale).

Mi se pare anormal ca eu sa pierd acesti bani, pe care i-am platit catre furnizorii echipamentelor, dar nu pot sa-i recuperez.

Va rog daca are cineva o solutie ...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:29, 23 Februarie 2010
este corect, deoarece utilizati aceste echipamente exclusiv pentru activitati scutite de tva.

puteti aplica pro rata de deducere in cazul in care sunteti persoana impozabila cu regim mixt, adica veti folosi echipamentele si pentru activitati care genereaza tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau nu? rodia rodia Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Tva- dreptul de deducere Renata70 Renata70 Buna ziua, Am de rezolvat o problema si va rog sa ma corectati in cazul in care am facut gresit. Un agent economic cu profil de farmacie şi alte servicii ... (vezi toată discuția)