avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA infiintat fara depunere acte administratie, se ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA infiintat fara depunere acte administratie, se poate radia?

Buna ziua,

Am infiintat un PFA la Registrul Comertului si sunt inca in termenul de 15 zile pana cand trebuie depuse actele la Administratia financiara.
Problema este ca dupa ce l-am infiintat mi-am dat seama ca am facut prost alegerea privind platirea de TVA si am inteles ca aceasta optiune nu poate fi schimbata decat dupa 2 ani de activitate.
Solutia pentru schimbarea optiunii ar fi radierea PFA-ului si apoi redinfiintarea lui.
Intrebarea este: daca PFA-ul este infiintat si sunt in cele 15 zile in care trebuie depuse actele la Administratie, cum trebuie sa procedez ca sa radiez PFA-ul?
Trebuie sa mai depun la Administratie actele sau sa ma duc direct la Registru sa radiez?
Precizez ca cel de la ghiseu Administratie mi-au spus ca nu mai trebuie depuse la ei actele, iar cei de la informatii la Registru mi-au zis ca trebuie depuse actele si la Administratie.
As dori sa stiu cum este din punct de vedere legal ca sa nu ma trezesc cu vreo amenda?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ioanapopescu , utilizator 22:59, 23 Februarie 2010
Daca va aflati in termenul de 15 zile nu mai declarati la AFP ci mergeti si radiati-o la ONRC.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)
Am radiat pfa-ul fara activitate la onrc. Vasilepricop86 Vasilepricop86 Am radiat pfa-ul fara activitate la ONRC ,la anaf nu am.mers sa depun declaratia unica la termenul de 30 zile .Am infiintat pfa-ul in 19.10.2021 si l-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa radiat rainmanx rainmanx Buna ziua, Am fost PFA cu norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2015, cand l-am radiat (data radierii este 27 sau 28 ... (vezi toată discuția)