avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna zuia,

As dori sa stiu unde se face intabularea dreptului de proprietate si ce acte sunt necesare?Mentionez ca in urma unui proces de uzucapiune mama mea impreuna cu 2 frati si bunica au dobandit drept de proprietate asupra unui teren si imobil situat in sectorul 5 si a primit hotararea judecatoreasca care deja am legalizat-o la judecatorie.
Am inteles ca mama trebuie sa intabuleze dreptul de proprietate ca sa poata fi opozabil tertilor.
De asemenea unul dintre frati doreste sa ramana cu tot si intrebarea mea este daca este necesar intabularea dreptului de proprietate de catre mama mea daca ea doreste sa se faca invoiala la notar?
:help:
Astept raspunsul dvs.
Cu deosebita consideratie,
Maria Dinca
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:27, 23 Februarie 2010
Proprietarii imobilului dobandit prin uzucapiune, vor trebui sa faca "cadastrul" si apoi intabularea imobilului la Biroul de carte funciara al sectorului 5.
Dupa aceasta "operatiune", coproprietarii, care doresc, pot sa-si instraineze cotele din dreptul de proprietate prin "invoiala la notar".
Solutionarea prin notar implica consensul succesorilor,situatie care in cazul dvs nu subzista datorita interesului propriu ridicat de unul dintre frati.
Intabularea se face la oficiul de cadastru si publicitatea imobiliara responsabil locatiei in cauza ;sunt necesare documente de identitate si care atesta calitatea solicitantului asupra bunului in cauza
doamna Maria,
in primul rand contactati un expert cadastral care sa va faca masuratorile, eventual sa se foloseasca de masuratorile ce exista deja la dosar si in baza acestuia sa va obtina numar cadastral si in final, intabularea.. fratii nu pot lasa mamei nimic pana nu iese incheierea de intabulare.. multa bafta... mult a fost, putin a ramas de rezoolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care 4 mostenitori(mama si 3 frati) au dobandit in instanta prin efectul prescriptiei de lungă ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile in cazul uzacapiunii? maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa aflu mai multe informatii despre uzucapiune in situatia mea:Bunicul meu a cumparat in anul 1954 un teren cu chitanta(fara a se face act ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)