Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: avem un angajat care, in urma investigatiilor medicale, este apt conditionat, cu anumite restrictii medicale trecute in fisa de aptitudine.
Nu s-a recomandat schimbarea locului de munca, si nici nu dorm asta. Nu se
pune problema de concediere.
Am vrea ca, in urma unei sedinte intre conducere, angajat, si medicul de medicina muncii, sa stabilim de comun acord exact cum isi va desfasura activitatea in continuare acest angajat (in legatura cu restrictiile), in asa fel incat sa fie clar pentru toata lumea ce poate sa faca angajatul, cum etc.
Cum imi recomandati (ce document, in ce forma, cu ce titlu) sa consemnam rezultatele acestei intalniri, in asa fel incat sa fie "opozabile" tuturor (medicul sa poarte raspunderea celor recomandate, seful omului sa stie ce are voie sa faca si ce nu, angajatul sa stie cand si unde poate pleca in pauze etc.)
Mutumesc mult!
p.s. Orice alte sfaturi legate de aceasta "mediere" cu caracter medical sunt binevenite.
Cred ca incheierea unui proces verbal, in care sa se consemneze discutiile, concluziile si propunerile, semnat de cei prezenti ar fi un pas.
In momentul incare ati primit fisa de aptitudini pe care e trecut apt conditionat , la recomandari, med de medicina muncii, trebuia sa faca specificarile respective. Cred ca ar fi utila si o scrisoare medicala din partea acestui medic. Pe baza acestor date seful sa intocmeasca fisa postului cu atributiil ce revin concret angajatului, caruia i se inmineaza un exemplar.
~ final discuție ~