avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie asupra capacitatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie asupra capacitatii de munca

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma ajutati, am tot citit pe forum dar nu m-am lamurit.
Un angajat a tot avut concedii medicale, ultimul este pana in data de 28.02 inclusiv. Astazi s-a prezentat cu o decizie asupra capacitatii de munca din care reiese ca se incadreaza in gradul 2 de invaliditate (decizia este cu data de 22.02). Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez acum?
Cel mai recent răspuns: valeria68 , utilizator 10:21, 9 Martie 2010
Cu toate actele pe care le are de la medic, cu expertiza efectuata de centrul de expertiza medicala si cu CIM incheiat de dvs isi face cerere la casa judeteana de care apartine pentru obtinerea de pensie de invaliditate.
Se intocmeste dosarul de pensionare ca la o pensie obisnuita si se trimite la Casa judeteana de pensii .
Se incheie carnetul de munca cu data de 22.02 cu inscrierile : PROPUSA PT PENSIE INVALIDITATE GR.II ., vizata de ITM.
Pt.dosar:
Cerere tip pt pensie de invaliditate catre Casa de pensii .
Carnet de munca original si xerox
Xerox CI, certificat nastere, certificat casatorie.
Dosarul se depune la Casa de pensii iar dupa primirea deciziei de pensionare se inceteaza CIM conf art.56 d cu data de 22.02.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de incetare a cim? nicole71 nicole71 Buna ziua? Sunt interesata care este opinia specialistilor in dreptul muncii referitor la situatia contractelor de munca ale salariatilor care au depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in carnetul de munca in cazul pensionarii pentru invaliditate dory09 dory09 Buna ziua ! In privinta inscrierilor facute in carnetele de munca in cazul pensionarii pentru invaliditate as dori sa-mi raspundeti la urmatorele ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)