avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea a numelui dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea a numelui dupa casatorie

buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa schimb numele de familie pe certificatul de casatorie prin ambasada romaniei in Atena, deoarece eu am facut cununia civila in Romania si am luat numele de familie al sotului meu (este grec).Apoi in Grecia, am luat cetatenia greaca (mi se pare normal) si este in vigoare o lege a Greciei (de care eu nu stiam) in care femeile isi mentin si dupa casatorie numele lor, astfel ca eu am reusit in momentul de fata sa am numele de fata in Grecia si numele sotului in Romania. Ce pot face ca sa imi schimb numele si in tara ? Se poate prin ambasada romana?
Va rog sa ma ajutati pt. ca mi se pare o mare nedreptate sa nu mi se dea pasaportul romanesc, de care sint mindra - deoarece nu am acelasi nume pe buletinul din Grecia cu TOATE CELELALTE ACTE din Romania.X-(:stunned:
VA ROG RASPUNS
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 15:45, 23 Februarie 2010
Cred ca este doar o varianta de optiune de a va alege numele dvs sau al sotului sau amandoua in Grecia.
Oricum ambasada Romaniei in Grecia va poate ajuta.
Verificati in site-ul de mai jos toate actele pe care le poate face ambasada:
[ link extern ]
trebuie schimbat pe cale administrativa.. in acest sens imputerniciti pe cineva de aici din romania sa se ocupe.. nu e asa de complicat doar ca e mult de alergat.. incercati prin consulatul romaniei din grecia, nu prin ambasada
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Legile internationale - drepturile omului si a familiei mary_bucuresti mary_bucuresti BUNA ZIUA LA TOATA LUMEA VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA MIE, CA PERSOANA ROMANA, CASATORITA CU CETATEAN GREC SI DOMICILIUL PERMANENTIN GRECIA, ESTE PERMIS CA ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe actul de studii obtinut in romania? Andreea_Sro Andreea_Sro Buna ziua, Sper ca e cumva nimerit subiectul la tema inclusa, ca nu stiam unde sa il introduc... In Grecia se modifica numele pe actul de studii daca ... (vezi toată discuția)