buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa schimb numele de familie pe certificatul de casatorie prin ambasada romaniei in Atena, deoarece eu am facut cununia civila in Romania si am luat numele de familie al sotului meu (este grec).Apoi in Grecia, am luat cetatenia greaca (mi se pare normal) si este in vigoare o lege a Greciei (de care eu nu stiam) in care femeile isi mentin si dupa casatorie numele lor, astfel ca eu am reusit in momentul de fata sa am numele de fata in Grecia si numele sotului in Romania. Ce pot face ca sa imi schimb numele si in tara ? Se poate prin ambasada romana?
Va rog sa ma ajutati pt. ca mi se pare o mare nedreptate sa nu mi se dea pasaportul romanesc, de care sint mindra - deoarece nu am acelasi nume pe buletinul din Grecia cu TOATE CELELALTE ACTE din Romania.X-(:stunned:
VA ROG RASPUNS
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cred ca este doar o varianta de optiune de a va alege numele dvs sau al sotului sau amandoua in Grecia.
Oricum ambasada Romaniei in Grecia va poate ajuta.
Verificati in site-ul de mai jos toate actele pe care le poate face ambasada: [ link extern ]
trebuie schimbat pe cale administrativa.. in acest sens imputerniciti pe cineva de aici din romania sa se ocupe.. nu e asa de complicat doar ca e mult de alergat.. incercati prin consulatul romaniei din grecia, nu prin ambasada