avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
in cazul meu deja au trecut 2 ani de permis suspendat pt alcool fiind oprit in oct 2010, anul trecut (sept 2011)am fost la politie ca sa
dau declaratia pentru recalculare, am facut greseala sa schimb cantitatea de alcool fata de declaratia initiala asta e a trecut,
am platit recalcularea eu am copia dupa chitanta iar originalul l-a dus avocatul la domnul care se ocupa de dosarul meu si inca astept..

intrebare: in ce consta amenda penala?

testarea cu detectorul de minciuni poate fi luata ca si proba in instanta?

cel care se ocupa de dosarul meu a spus ca va audia si martorii,
daca unul din martori nu se poate prezenta ei pot sa faca cerere de aducere cu mandat a martorului respectiv sau pot sa audieze doar un martor?(fara mine mai erau 3 persoane in masina)

Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
flaviu09, utilizator
Buna ziua, am si eu o nelamurire, am primit o pedeapsa de 8 luni cu suspendare cu 2 ani reabilitare, si am inteles ca dupa 6 luni de la hotararea judecatoreasca pot sustine examenul pt redobandirea permisului numai daca fac o cerere la judecatorie sau la comandant, este adevarat? Mentionez ca nu am mai avut alte antecedente penale pana acum! Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Salut ionutsu88. Spune.mi te rog la ce pagina sunt detaliile despre cazul tau ca m.ar interesa ce alcoolemie ai avut de ai primit sentinta asta de 8 luni cu suspendare. Am un prieten care a primit la fel 8 luni cu suspendare si a trebuit sa astepte 1 an de zile dupa pronuntarea sentintei dupa care a trebuit sa dea din nou de permis deoarece i s.a anulat celalalt pe care il avea. Astept un raspuns de la tine. salut si o zi buna.
Salut, raptile ! Acum am postat pt 1 data, nu sunt detalii, dar ti le pot oferi...in etilotest nu am suflat, iar sa sange am avut 0,95 cu 0,75...pai permisul i s.a anulat de cand s.a dat hotararea judecatoreasca, asta se face automat din cate stiu eu, eu am primit si de la politie o scrisoare precum ca in baza hotararei judecatoresti mi.a fost anulat dreptul de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pana la incetarea pedepsei, sau ceva de genul....ideea e ca am aflat ca in ciuda acestei condamnari de 8 luni, poti sustine examenul pt redobandirea permisului dupa 6 luni, facand ceva la judecatorie sau sa te duci in audienta la comandant...asta vreau eu sa stiu daca este adevarat...? O zi buna !
Ionut poti sa dai examenul pentru permis dupa 1 an din momentul in care sentinta este definitiva si irevocabila ( adica 10 zile dupa pronuntare daca nu face cineva recurs).

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)