As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Asteptati sa se pronunte instanta, o sa primiti ulterior minuta si hotararea redactata. Puteti declara apel in termen de 10 zile de la comunicarea minutei, daca nu va convine solutia.
O ultima intrebare am la dvs.Am intrat astazi pe portalul instantelor de judecata unde am gasit hotararea
8 luni inchisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.
Trebuie sa respect anumite obligati,cum ar fi prezentarea la Serviciul de Probaţiune la data fixata,sa nu parasesc teritoriul Romaniei fara acordul instantei,etc,etc,Deasemeni pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei x pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare
Sa inteleg ca nu mai pot parasi tara in acesti 2 ani?Si bineinteles cand pot sa fac din nou scoala de soferi? In aprilie 2017?Multumesc!
Daca asa a stabilit instanta, ce vreti dvs sa intelegeti? Aveti insa dreptul la apel.
In cazul anularii permisului de conducere, pentru redobandire nu trebuie sa urmati din nou cursurile unei scoli de soferi.
Domnule Patrascu , daca se poate sa ma ajutati si pe mine , sunt foarte nedumerit .
Acum 6 luni am avut un accident soldat doar cu daune materiale , adica avarierea autovehiculelor . Atat eu cat si el am fost beti , el peste 0.8 in sange , eu sub 0.8 in sange . El a fost de vina in procesul verbal , mi-a reparat masina . Acum 2 luni au venit probele de la IML , m-au chemat la politie si au spus ca mi-au facut o clasare ca martor si ca nu pot primii permisul pana nu i se termina dosarul celuilalt . Eu din ce am inteles am comis doar contraventie , au trecut 6 luni de la expirarea dovezii , de ce nu pot primii permisul inapoi ?
Parca v-am raspuns si in alt topic, apreciez ca trebuie sa se dispuna clasarea in dosarul dvs, nu au ce sa mai astepte. Incercati sa depuneti o cerere motivata pentru urgentarea solutionarii.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)