As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
As dori un raspuns din partea celor avizati pt urmatoarea problema: agentul care m-a oprit era singur in masina,am fost oprit la 10 metri de locul de parcare din fata blocului ( nu glumesc ) , a iesit 0,48 in aerul expirat , probabil dublu in sange, nu stiu exact, inca; ideea este ca la sectia de Politie, am dat o Declaratie, am semnat-o, iar Procesul Verbal facut de agentul de politie, a fost facut intr-un singur exemplar, dar ,eu nu am primit nici o copie a procesului verbal, e normal asa ceva? Martorii ( cei 2 ) nu doar ca nu au fost de fata, nici cand m-a oprit agentul ,nici cand s-a intocmit procesul verbal ( a oprit politaiul intr-o statie de taxi si le-a cerut buletinele la 2 taximetristi,probabil ii cunostea ...) de asemeni nici a doua proba de sange nu s-a mai recoltat, nu mai stiu daca e trecut acest lucru in procesul verbal.Mai mult, desi eu am scris in declaratie ca masina, skoda, e proprietate personala,in declaratia agentului, apare ca masina este un Tico...asta tin minte sigur,nu i-am atras atentia ,m-am gandit ca poate ma ajuta,coroborat cu acei martori falsi care habar nu aveau ce s-a intamplat.
Intrebarea este : pe baza celor expuse mai sus, poate fi lovit de nulitate procesul verbal facut de agent ? Oricum acolo e scris ca mergeam cu grija, incet , cu 20 km/h,chipurile m-a oprit pt o defectiune ( inexistenta ) la sistemul de lumini.
Mentionez ca nu sunt ipocrit,sunt constient de prostia facuta,dar tinand cont ca am carnet de 15 ani, fara nici o problema, e normal sa ma gandesc cum pot minimaliza efectele.
15 ani de vechime si inconstienta de a avea 0.48 in aerul expirat??? Cam nasol...
Eu as vedea ca o agravanta experienta indelungata cand un om e descoperit baut la volan... Fie ea experienta de viata, fie experienta de sofat...
Oameni care sa-si asume greseala nu mai sunt?
Sanse sunt, dar nu stim ce ar putea sustine martorii din act...
Dv. aveti procesul-verbal, stiti ce scrie in el, l-ati semnat??? Ca sa stim de cand curge termenul de a ataca procesul-verbal.
Martorii, sunt 2 soferi de taxi, dupa cum am explicat mai sus, ei probabil vor spune ce ii v-a invata agentul , caci nu stiu nimic ,nefiind de fata nici la oprirea mea,nici la spital la recoltarea sangelui, nici la scrierea procesului verbal de la politie ; intrebarea mea pt dvs era daca e normal ca procesul verbal sa se faca intr-un singur exemplar ,care ramane la politist, eu neprimind nici unul; de asemeni,ma gandeam ca, in functie de valoarea analizei de la IML, sa atac acest proces verbal,pt cele descrise mai sus;care este termenul de atacare a procesului verbal ? Au trecut 3 saptamani de la incident, eu asteptam rezultatul de la IML.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)