As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
nu vreau sa te dezamagesc dar trebuie sa te astepti la ce e mai naspa!citatiile de la tribunal trebuiesc semnate personal asa ca nici vorba de scapare basma curata!asta e si eu am patito(0.90-0.75 sange)politistul cel ,,dragut,,a zis sa stau linistit ca o sa scap cu o amenda administrativa,pana ce de putin timp am primit citatia de la judecatorie...la dracu cu ea de bautura!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aham..deci inseamna ca sunt terminat, poltia romana...nu zic ca sunt ei de vina...dar macar sa nu ne mai faca sperante desarte...oricum de 6 zile nu pot inchide un ochi..astept joi sa ma prezint la procuroare,dar dupa cum se pare degeaba ma duc,chiar nu inteleg, sunt student, lucram ca sofer, nu beau deobicei si cum dintr-o prostie viata se transforma intr-un cosmar:(....exact cum zicea un coleg "fira-i mama ei de bautura" ca nu mai beau in viata mea la volan..daca o sa mai conduc vreodata#-o pentru toti colegii care au acest "off"...Multa Bafta!
eu am comis-o in octombrie 2009, am avut 0.85 in aerul expirat, 1.6 la prima, respectiv 1.5 la a doua proba biologica.
in accident au fost implicate 4 masini (3 in miscare,cu tot cu a mea+1 parcata) si a fost vatamata o persoana
in aprilie 2010 m-au chemat la Udriste, la DCP.
DCP mi-a confirmat ca persoana vatamata NU a depus plangere impotriva mea.
am vazut declaratia acelei persoane la dosar.
ideea e ca am ramas cu dosarul pt conducere sub influenta alcoolului.
am cerut recalculare la sugestia politistului de la DCP care se ocupa de caz si lucrurile au ramas acolo.
nici pana in ziua de azi nu s-a trimis dosarul la procuratura.
drept e ca nici eu n-am insistat, nu m-am dus zi de zi peste ei, etc
nu-mi fac iluzii ca o sa mai vad carnetul, dar exista vreun mijloc sa grabesc un pic trimiterea dosarului la procuratura, ca sa poata ajunge mai repede in instanta?
daca nu exista, cam care e termenul in care DCP-ul e obligat sa trimita dosarul la procuratura?
PS
sper sa fi postat corect.
daca nu, ii rog pe moderatori sa nu stearga msj meu, ci sa-l mute unde isi are locul.
Din pacate nu ai cum sa grabesti trimiterea dosarului catre procuratura, dar te asigur eu, ca din momentul in care ti-a venit rezultatul probelor , intrucat au fost peste limita legala admisa de 0.80 dosarul a fost este instrumentat si de procuratura, tu esti urmarit penal pentru infractiunea de conducere pe drumuri publice sub influenta alcoolului, pana se vor finaliza cercetarile dosarul are UP, acum in cel mai bun caz poti primi o rezolutie de la procurorul care se ocupa de caz de SUP sau NUP cu amenda administrativa, dar asta dupa ce vor fi toate probele gata la dosar, atunci se vor lua in calcul toate elementele, acum procurorul care supravegheaza ancheta daca nu este multumit de probele la dosar trimite inapoi la politie dosarul pentru probe amanuntite, declaratii, etc, recalculare dupa caz. Din acest motiv si din numarul mare de dosare similar cu al tau dureaza asa de mult, unele dosare primesc raspunsul si dupa 2 ani (cunosc caz concret) numarul mic de procurori si numarul mare de dosare, acumulate cu o greva a magistratilor sau terte motive de genul prelungesc durata de finalizare . Din momentul in care ai fost consumat bauturi alcoolice si esti depistat ca ai peste 0.40 in aerul expirat sa constientizezi ca ai mult de asteptat pana cand se va finaliza problema. Dar pana nu dai cu capul de sus, nu vezi ce e jos si pacat este faptul ca doar dupa ce o patesti realizezi ce ai facut si ce consecinte are aceasta fapta.
@MsiVx600
ai dreptate in tot ceea ce spui, mai putin un lucru - dosarul nu e la procuratura.
daca ar fi, ar trebui sa am un numar de rol, iar acest numar nu exista.
am doar numarul de dosar de la DCP a Politiei Rutiere.
daca dosarul ar fi la procuratura mi-as pune avocat, as face presiuni, nu pt SUP sau NUP, pt ca nu e cazul, ci pt o rezolvare intr-un termen cat de cat rezonabil.
prin rezolvare inteleg condamnare cu suspendare, anularea permisului si reexaminare in termen de trei ani de la pronuntarea sentintei (parca).
la cum decurg lucrurile acum, pot sa stau 10 ani fara permis.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)