avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dividende
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dividende

In cursul casatoriei am ridicat din societatea la care sunt unic asociat dividende .As vrea sa stiu daca acestea intra la partaj chiar daca acestea au fost cheltuite in timpul casatoriei, ele nemaiexistand ca sume de bani fizic.Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 21:06, 23 Februarie 2010
In general dividendele sunt considerate bunuri proprii. Aceasta situatie poate fi rasturnat daca se probeaza ca societatea a fost infiintata ca urmare a contributiei ambilor soti.
Daca societate din care ati ridicat dividentele a fost infiinta in perioada dinainte de casatorie atunci aveti o sansa,(functie de avocat,depinde cand a inregistrat societatea profitul respectiv.) dar in cazul care societatea a fost infiintata dupa ce v-ati casatorit atunci nici o sansa, este bun comun si S.C. si bunurile cumparate cu acei bani.
se partajeaza numai bunuri existente . dividende ca erau proprii, ca erau comune, daca le-ati cheltuit, nu le mai aveti de impartit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)
Partaj=talharie? Elann Elann Buna seara. Sunt in proces de partaj cu bunuri de valori foarte mari. Bunuri dobandite prin munca de zile, nopti si ani de neliniste si imensa dorinta de a ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor/actiunilor unui srl infiintat inainte de casatorie Catalin0688 Catalin0688 Buna ziua Din cate se pare, urmeaza sa divortez in viitorul apropiat. In momentul de fata sunt asociat cu 50% la un SRL infiintat inainte de casatorie. Ma ... (vezi toată discuția)