avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plangere penala - expertul si-a depasit limita de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plangere penala - expertul si-a depasit limita de competenta

In expertiza contabila judiciara efectuata, expertul si-a depasit limita de competenta, afirmand ca una dintre facturi este semnata la rubrica " primire" de catre mine, desi i-am comunicat verbal ca nu e asa si este si evident ca nu e asa. As vrea sa-i fac plangere penala pt fals in documente oficiale. Este intemeiat sa-i fac plangere penala?

In speranta unui raspuns, multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:49, 3 Martie 2010
Autoritatea a dispus expertiza stiintifica cu scopul realizarii unei probe temeinice si indubitabile,dupa cum impun dispozitiile in vigoare,independent si distinct de opinia "nu e semnatura mea ,oricine poate vedea diferenta,e doar un semn cu pixul"
Hotararea instantei are la baza probe in conditiile legii-temeinice si indubitabile si nu opinii neautorizate
Buna ziua,
Pana la a face o plangere penala pentru a se initia un proces cu durata si termen incerte, puteti face in dosarul in speta obiectiuni sau puteti cere refacerea expertizei.
Oricum ar fi, aprecierea autenticitatii unui inscris ce se constituie in "proba"este de competenta instantei si nu a expertului judiciar.
Cu stima,
Avand in vedere ca esta vorba de o expertiza contabila si nu una grafologica, consider ca expertul si-a depasit atributiile, nu are dreptul sa se pronunte cu privire la cine a semnat factura respective.
Ati putea sa faceti o plangere panala pentru abuz in serviciu, insa nu cred ca va avea un rezultat.
Tot ceeace puteti sa faceti, este sa solicitati o expertiza grafologica cu privire la semnatura aflata pe factura.
Dar nu uitati sarcina probei revine organului de urmarire penala.
Nu este vorba despre nicio infractiune de fals ,care poate fi retinuta in sarcina expertului,nefiind intrunite elementele constitutive ale acesteia.
Eu cred ca pana la plangerea penala,aceasta situatie,potae fi solutionata prin obiectiuni formulate la raportul de expertiza,expertul in cadrul acestora,poate raspunde ce l-a determinat sa ajunga la respectiva concluzie,situatie in care daca isi mentine punctul de vedere ,in cel mai bun caz va poate indritui sa formulati plangere penala impotriva sa pentru abuz in serviciu,desi pana la urma instanta poate la pronuntarea unei hotarari sa nu aiba in vedere cele inserate de expert in concluziile sale.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu subzista infractiunea de fals
In situatia incertitudinilor/suspiciunilor la raportul de expertiza ,partea interesata legal,poate ridica obiectiuni,a caror solutionare pot lamuri aspectele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert grafolog platit pt. falsificarea unei expertize tehnico-grafice anadeleanu anadeleanu S-au semnat 2 contracte de inchiriere, in prezenta a 2 martori.Ulterior proprietarul nu si-a mai recunoscut semnatura, facand plangere penala pt. fals in acte ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Expertize tehnice-auto contradictorii elenaf elenaf Buna seara, Ca parti vatamate am luat cunostinta de concluziile expertizei emise de catre Politie precum si de concluziile expertului parte angajat de noi. ... (vezi toată discuția)