avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

buna ziua in urma cu 7 luni am avut un eveniment nefericit
o femeie a trecut strada dupa care sa intors brusc inapoi in fata masini impactul sa produs persoanei respective i sa fracturat picioru . accidentul sa produs in localitate dar nu a fost trecere de pietoni
urmeaza sa facem expertiz a vineri la ce sa ma astept
?
ce repercusiuni poate avea a supra mea
? femeia a avit undeva intre 80 si 90 zile
victima recunoaste ca nu sa asigurat dar pretinde ca si eu am avut viteza . Nu mi se pare firesc si logic atunci cind procesul verbal de la fata locului spune ca a tranversat printrun lco ne permis fara ca persoana sa se asigure pur si simplu se arunca in fata masini ce vina am avut eu ca am circulat pe drum? sa ma duc sa ii mai dau si bani ca sa ce ii incurajez prostia?daca eu vreau sa cer daune materiale ca miam stricat masina se poate?

Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ContSters62984, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters62984 , utilizator 18:57, 25 Februarie 2010
din cele expuse constat ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului.daca nu vi s-a retinut permisul de conducere este o dovada in plus ca nu aveti culpa.
nu trebuie sa va sperie efectuarea expertizei tehnice-auto.este procedural
cate zile de ingrijiri medicale a avut femeia?
finalul dosarului va fi neinceperea urmaririi penale.
Daca evenimentul se datoreaza victimei ,administrarea de probatorii nu trebuie sa va ridice probleme
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale care ii vor fi acordate de IML,se va stabili incadrarea juridica a faptei dvs.
Cred ca ar fi bine sa luati legatura cu persoana accidentata si cu familia acesteia si sa ii dati banii necesari pentru a se ingriji ,chiar si o suma de bani ca despagubiri si poate daca va avea sub 60 de zile de ingrijiri medicale nu va mai formula plangere penala impotriva dvs.
Consemnati suma primita intr-o declaratie notariala si ce reprezinta aceasta
Acesta ar fi cea mai buna solutie.
Pe de alta parte,daca numarul de zile de ingrijiri ce ii vor fi acordate va depasi cifra de 60 de zile,faptul ca ii veti plati si ca ati avut grija de victima,constituie o circumstanta atenuanta, care va afi avuta in vedere la dozarea pedepsei.
Daca se va ajunge la aceasta din urma situatie ,va fi necesara efectuarea unei expertize de stabilire a dinamicii producerii dvs,care va stabili si daca ati depasit viteza legala in momentul impactului cu victima.
Tot in aceasta din urma situatie(peste 60 de zile)permisul va fi suspendat in vederea nularii,pe cand in prima situatie,daca aveti noroc,dupa o suspendare contraventionala,veti primi din nou dreptul de a conduce.
In aceasta ultima situatie,puteti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Ar fi bine ,daca aveti posibilitati sa angajati un avocat care sa va consilieze si care sa va sustina cauza la urmarirea penala,cat si eventual,in instanta
Nu mi se pare firesc si logic atunci cind procesul verbal de la fata locului spune ca a tranversat printr-un loc ne permis fara ca persoana sa se asigure pur si simplu se arunca in fata masini ce vina am avut eu? ca am circulat pe drum? sa ma duc sa ii mai dau si bani ,ca sa ce ii incurajez prostia?daca eu vreau sa cer daune materiale ca m-iam stricat masina, se poate?
permisul nu mi sa retinut,si accidentul aa vut loc in iunie 2009

Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ContSters62984, utilizator
Fara a sti continutul actelor de la dosar este greu de spus in ce consta vinovatia dvs,dar asa la prima vedere,din cele declarate,se pare ca nu ati luat toate masurile de prevedere pentru a evita producerea impactului.
Pentru a dovedi ca este culpa exclusiva a acesteia trebuie sa dovediti ca aceasta nu a facut nimic sa evite impactul,ca a avut tendinte suicidare sau ca are probleme psihice ,ceea ce este foarte greu.
De fapt,in functie de manevrele facute de dvs.pentru a evita accidentul,de stabilirea vitezei la impact,depinde stabilirea incadrarii juridice,situatie care va fi stabilita prin expertiza dinamicii de producere a accidentului sau chiar printr-o eventuala reconstituire judiciara..
In privinta comportamentului dvs,din aceasta perioada premergatoare finalizarii cercetarilor,dvs.sunteti singurul dvs."judecator",dar trebuie ca orice gest sau situatie sa le gestionati cat mai bine in folosul dvs.
Vom vedea...
Succes !

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Incident cu un pieton in statia de autobuz dan33 dan33 Buna seara, Va scriu pentru a va cere parerea despre urmatoarea situatie: Am oprit autoturismul meu cu avariile puse, la marginea din fata a marcajului ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa alexlex alexlex Buna ziua As dori sa va intreb daca am sanse sa fiu scos de sub urmarire penala din urmatoarea situatie:acum cateva luni am accidentat mortal o persoana ... (vezi toată discuția)