avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accidente de munca pe timpul transportului asigurat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accidente de munca pe timpul transportului asigurat de o firma privata

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a verifica daca fondul pe care il plateste firma pentru accidente si boli profesionale acopera si cazurile de accidente petrecute pe timpul transportului catre/dinspre serviciu pus la dispozitia angajatilor prin serviciile unei firme de transport private.
Stiu ca traseul de la domiciliu pana la serviciu si invers este luat in considerare in cazul unui accident si in functie si de alte apecte poate fi incadrat ca accident de munca.
Ar trebui firma de transport sa-si asume raspunderea pentru accidentele petrecute pe timpul transportului iar aceasta obligatie sa fie stipulata in contractul incheiat? Sau in cazul in care nu sunt de acord, accidentele sunt acoperite de fondul pe care firma il plateste?

Multumesc mult pentru suport.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:49, 23 Februarie 2010
In principi, firma de transport ar trebui sa aiba o asigurare pentru eventualele accidente.
In cazul in care nu ar avea si beneficiarul ar suporta riscul accidentului, se poate indrepta cu o actiune in regres in contra transportatorului, a carui culpa ar trebui dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de traseu-obligatiile angajatorului/drepturile angajatului andreeabib andreeabib In luna ianuarie,in timp ce ma indreptam catre locul de munca,am alunecat si am cazut pe gheata,rupandu-mi mana( mai exact cotul),fiind operata.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com Buna ziua, sunt pensionat,din cauza unui accident de munca,datorat ,unui accident rutier,petrecut in timpul unei delegatii.Politia,a ... (vezi toată discuția)
Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)