avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Domeniu privat al unitatii administrativ-teritoriale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Domeniu privat al unitatii administrativ-teritoriale

Care este baza legala pentru trecerea unui imobil (casa cu chirias) in proprietatea privata a localitatii, avand in vedere ca in CF apare Statul roman?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 15:42, 25 Februarie 2010
Hm...pai daca este proprietate privata a Statului Roman, i se aplica regimul juridic de drept comun. Faceti o solicitare catre Ministerul Finantelor (care reprezinta legal Statul Roman) sa aprobe transmiterea bunului in cauza catre domeniul privat al UAT, prin una din modalitatile prevazute de lege (donatie, concesiune, v-c, etc).
Este doar o varianta.
Atunci vedeti HG 113/1992 .... im pare rau ... sunt in concediu si nu pot sa verific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari de guvern luticus luticus Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul ... (vezi toată discuția)
Mostenire vacanta leusan leusan Ce regim juridic al proprietatii au mostenirile vacante? Public sau privat? (vezi toată discuția)
Domeniul public al orasului casiba casiba Buna ziua. Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul ... (vezi toată discuția)