avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECONTARE CHELTUIELI CU CARBURANTII - MOTORINA, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECONTARE CHELTUIELI CU CARBURANTII - MOTORINA, BENZINA, CONSUMABILE LA AUTOVEHICOLELE SIN DOTARE SI CELE CU CONTRACT DE COMODAT

Societatea noastra cu profil dotari textile pentru HoReCa, are contracte de comodat pentru 5 autovehicole:
-2 autoutilitare ptr transport sine, bare, scule, scari, poduse gata executate si personal, in diverse locatii unde avem lucrari pe baza de contract
-3 autoturisme
3.a la dispozitia administratorului Societatii
3.b la dispozitia asistent manager care se deplaseaza cu autoturismul pentru masuratori, oferte atat in interiorul dar si inafara localitatii
3.c la dispozitia personalului care se ocupa de contabilitate, relatia cu ITM si banca/plati

Datine solutii ptr decontarea cheltuelilor cu carburantii, eventual idei pt modificarea grileide incadrare, modificarea fisei postului, etc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:39, 25 Februarie 2010
Daca aveti contracte de comodat pentru autovehicule și dacă le folosiți exclusiv în interesul societății va puteti deduce toate cheltuielile cu carburantii si cheltuielile de întretinere a masinilor.
Fisa postului o intocmiti dvs.si va cuprinde toate sarcinile salariatului, în functie de specificul muncii sale și de una organizare si desfășurare a activității dvs.
si noi am dedus, aveam contract de comodat, dar la control, luna trecuta, ne-au dat jos bonurile. Am facut contestatie, sa vedem ce se intampla.
Motivul pentru care "v-au dat jos bonurile" nu este acela ca aveti contracte de comodat pentru masini.

Conform Codului Fiscal art. 21:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Celelalte bonuri "le-au taiat" conform prevederilor HG 105/2009 care abroga HG 831/1997. Potrivit acestor prevederi, bonurile fiscale care nu sunt insotite de factura, nu mai sunt deductibile.

Se pot deduce doar cheltuielile cu carburantii utilizati de autoutilitare. Dar trebuie sa aveti foi de parcurs.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli combustibil b_mihaela b_mihaela Buna ziua . Conform OUG34/2009,societatile com nu mai au voie sa deduca chelt.cu combustibilul pt vehicule ruteiere motorizate care sunt destinate exclusiv ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs pentru administrator? gabiclenciu gabiclenciu Am urmatorul caz: S.C. la care administratorul incheie un contract de comodat intre el ca prs. fizica si firma - pentru un autoturism- necesar pt.transportul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de benzina diaana diaana Va rog sa imi spuneti pe baza a ce acte pot trece pe cheltuieli combustibilul. (vezi toată discuția)