avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Majorare capital SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Majorare capital SRL

intr-un srl cu 2 asociati, in care unul detin 20% iar celalalt 80% se poate sa se faca marire de capital de cel cu 80%, iar cel cu 20% sa scada la mai putin?la cat?
sper sa intelegeti intrebarea mea.
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 12:54, 25 Februarie 2010
In functie de majorarea de capital, se va stabili noul procentaj. Se poate majora capitalul cu cat se doreste .
faceti o hotarare AGA de modificare a procentelor de capital pentru fiecare din asociati si indicati exact pentru ficare cu cat s-a modificat in sensul cresterii sau majorarii procentului corespunzator fiecarui asociat , orice modificare de capital trebuie inregistrata la reg. comertului
Majorarea de capital se poate face la cat se doreste. Pentru ca asociatul cu 20% sa aiba un procent mai mic decat 20%, acesta ar trebui sa va cesioneze cateva din partile lui sociale si sa ramana sa zicem cu 1%, astfel incat dupa majorarea de capital ( la care banuiesc ca isi va aduce aportul doar asociatul majoritar) cel cu 80% va avea un procent si mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociati frank frank buna ziua,am o problema cu asociatul meu si as avea nevoie de cateva lamuriri pe scurt: srl cu 5000 lei cap social,am creditat firma in ultimii 5 ani cu ... (vezi toată discuția)
Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Marire capital social adinaelena adinaelena Buna ziua Lucrez la o firma care are doi asociati ,procent 50%-50%.Se doreste marirea capitalului social ?Cum se poate face asta ?Dar daca se doreste ... (vezi toată discuția)