avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incompatibilitate Presedinte Asociatie de Proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incompatibilitate Presedinte Asociatie de Proprietari?

Speta: In urma unei hotarari definitive de divort, o femeie ramane titular al dreptului de proprietate asupra unui apartament., dupa care ea se recasatoreste si noul sot este ales presedinte al asociatiei de proprietari in blocul unde este situat apartamentul respectiv, avand doar calitatea de locatar, fara a figura in titlul de proprietate al aparatamentului sotiei sale. Exista incompatibilitate?
@ elga50 - Va multumesc, mesajul dvs. intareste cele spuse de mine .=D>
-Incerc pe cit posibil sa nu iau foc, la raspunsuri care sunt paralele cu subiectul, si mai ales intr-o interpretare..
-Am incercat sa dau un raspuns care sa nu mai faca trimitere la dex, credeti-ma, am incheiat si eu contracte de inchiriere si cunosc termenii folositi, de locator versus locatar.

Toate acestea, sper eu, spre o mai buna intelegere a subiectelor.:">
Pai, nu prea intareste, dar drept sa va spun, mie discutia, mi se pare ca aluneca spre teorie pura.

In fond, in fiecare asociatie proprietarii isi aleg in mod pragmatic persoana pe care si-o doresc sa le conduca comitetul, ca e proprietarul sau fiul proprietarului.
Nu cred ca doamna Maria sau nea Ionica au gust sa faca asemenea diferentieri de stil in asociatii unde administratorul isi face de cap sau unde nu gasesc pe nimeni sa fie cenzor.
Poate sunt asociatii unde oamenii doresc sa respecte litera legii si au de unde alege, dar in mare majoritate se alege in spiritul legii pentru ca, uneori, se ajunge sa se roage de cate cineva sa fie presedinte.
Plus ca aceasta diferentiere, daca este sau nu proprietar in acte duce in alte asociatii la lupte acerbe intre tabere, acest argument facand sa incline balanta uneori catre optiunea cea mai proasta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
elga50, moderator
Despre ce vorbim aici?Despre legi sau despre niste pareri pe care ne place sa le consideram juste,numai pentru faptul ca sunt ale noastre sau pentru ca cunoastem noi niste cazuri,si dom-le ce bine merge treaba acolo.....Si cand te gandesti cati si-au batut capul sa scoata legea asta, si apoi sa scoata si normele metodologice,sa mai dea si guvernul HG 1588/2007 [EDIT = atac la persoana si incalcarea Regulamentului forumului - art.2.12]

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari chinook chinook Buna seara! Am citit un mesaj si raspunsurile la acesta referitor la presedintele unei asociatii de proprietari care este chirias. La mine in asociatie, in ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)