avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in nume colectiv
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in nume colectiv

la solicitarea lichidatorului judiciar judecatorul sindic a autorizat executarea silita a asociatilor societatii in nume colectiv. nici unul dintre creditori nu a avansat sumele necesate exec silite.
s-a formulat raport final. si obiectiuni din partea creditorului bugetar care este si majoritar solicitanduse continuarea procedurii pentru formularea cererii de raspundere, intrucat dispozitiile legale invocate, respectiv art. 138 si parca are 126 (cel cu autorizarea) din legea nr. 85 nu se exclud. s-a aratat totodata faptul ca inchiderea procedurii nu mai asigura indestularea creditorilor, mai ales a celui bugetar, intrucat acesta pune inxecutare doar sentintele de raspundere conform CPF prin derogare de la legea insolventei.
intrebarea este nu se poate atrage raspunderea pentru asociatii SNC conform art. 138? textul de lege nu prevede nici o limitare, chiar daca fata de acestia s-a autorizat la un moment dat exec silita conform art. 126(parca).
multumesc
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 16:03, 24 Februarie 2010
SNC nu are raspundere limitata. Cred ca aveti dreptate ca se pot urmari asociatii pana la indestularea creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi revocata vanzarea unui imobil in urmatoarea situatie? karmenklaudiaro karmenklaudiaro Buna ziua, ma adresez cu respect Dvs, cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat, o indrumare, o opinie pentru urmatoarea situatie: Firma noastra are in ... (vezi toată discuția)
Insolventa si /sau executarea silita ENGFULL ENGFULL in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic ... (vezi toată discuția)
Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)