am terminat preavizul de 2 saptamani. pe perioada preavizului am facut proces verbal de predare primire a carnetelor de munca si a actelor de la departament resurse umane. cand l-am prezentat la conducere, a fost refuzat peotiv ca nu am luat pagina cu pagina din dosare si nu am scris daca e copie sau original. Si a trebuit sa reiau procedura. am urmatoarele intrebari:
1. nu mi se da carnetul de munca, salariul pe luna ian si jumatate din februarie ( sunt puse in drepturi neridicate). Nu imi sugerati sa merg la ITM deoarece conducerea are MARI pile acolo. Ce fac in acest caz?
2. daca nici de data asta nu sunt multumiti dw cum arata procesul verbal, ce pot sa fac, intrucat sunt deja peste preaviz, si nu mai pot sa vin iar s ail refac.Pot sa plec fara sa mi se semneze procesul verbal de predare -primire?daca nu pot, ce mi se poate intampla?
3. Daca imi "sustrag" carnetul de munca de la societate, ce pot sa patesc?
Multumesc
In situatia in care nu veti rezolva aceasta problema pe cale amiabila, va puteti adresa instantei judecatoresti pentru recuperarea drepturilor dvs, insa in niciun caz nu va ganditi sa "sustrageti" carnetul de munca de la societate.
La un moment dat am intampinat aceeasi problema. Carnetul de munca mi l-am recuperat dupa multe presiuni. Drepturile salariale le-am obtinut in instanta cu penalitati si dobanzi.
Pas 1 Consemnati predarea documentelor prin pv expediat cu confirmare de primire sau curier.
Pas 2 Actionati firma in instanta, atat pentru predarea CM cat si pentru drepturile salariale.
Carnet de munca
lbertk
Va rog sa-mi spuneti daca dupa ultima inregistrare in carnet la data de 01.01.2011 si dupa certificarea datelor inscrise, SE SEMNEAZA SAU NU carnetul de catre ... (vezi toată discuția)