avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog,un sfat urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog,un sfat urgent

Lucrez la acelasi angajator de 15 ani. Mi-am dat demisia, aprobata cu preaviz de 15 zile. S-a facut o decizie prin care incepand cu data preavizului tb sa fac predarea - primirea a tuturor documentelor din departamentu resurse umane. Asta se intampla in data de 01.02.2010, preavizul expirand in data de 11.02.2010. Pe data de 14 .02.2010 am facut procesele verbale (4- pentru ca am contract pe 4 societati ), dar cand am fost la conducere sa il arat, conducerea a fost nemultumita si a zis ca vrea sa trec in procesul verbal tot ce contine dosarul, daca sunt in copie sau in original. Asta inseamna ca a tb sa iau din nou la mana sute de dosare. In data de 24.02.2010 le-am terminat.Azi astept sa le vada conducerea. Intre timp, din data de 15 pana in 22 .02.2010 au "disparut " 2 carnete de munca. Sunt acuzata eu ca le-am sustras din birou si vor sa cheme politie .
Am urmatoarele intrebari :
1. desi am terminat preavizul de 2 saptamani, am venit totusi sa fac procesele verbale. Daca cei din conducere nu sunt de acord cu aceste procese verbale si de maine sau luni nu vin, ce pot ei sa imi faca ?
2. nu mi se da carnetul de munca, salariul pe luna ian si jumatate din februarie, nu mi s-a semnat decizia de incetare, carnetul de munca ( salariile sunt puse in drepturi neridicate, s-a mai procedat asa si alte cazuri). Nu imi sugerati sa merg la ITM deoarece conducerea are MARI pile acolo. Ce fac in acest caz?
3. Daca il dau in judecata, ptr ca la ITM nu am nici o sansa, cine suporta onorariul avocatului? Aveti idee cat m-ar costa?Intreb acest lucru, intrucat lucrez la o persoana foarte influenta si cu mari pile printre avocati si judecatori.

Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 12:14, 25 Februarie 2010
Pt 2 carnete de munca ce sa va faca politia?, va intimideaza cu amenintarile pt ca nu au ce sa va faca...
Si ce puteati face dvs cu acele carnete, nu va folosesc la nimic...

Daca tot mai aveti acces la documentele firmei, "sustrageti-va" CM si dati-o disparuta (sau macar va faceti o copie dupa ea, la zi), asta in situatia in care CM sunt la firma si nu la ITM, si am inteles ca le tineti in firma...

In locul dvs faceam o cerere a drepturilor salariale si a diferentei de concediu neefectuat(pt luna ian si feb), CM inchisa in urma preavizului efectuat, le ceream un nr de inregistrare la cererea depusa si mergeam cu ea in primul rand la ITM (chiar daca au pile, se inregistreaza sesizarea si un raspuns tot tb sa primiti)

Oricum, daca nu primiti salariul, tb sa-l actionati in judecata, cheltuielile de judecata vor fi platite de angajator la finalul sentintei.

Eu asa as fi procedat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul alina_vi alina_vi am terminat preavizul de 2 saptamani. pe perioada preavizului am facut proces verbal de predare primire a carnetelor de munca si a actelor de la departament ... (vezi toată discuția)
Cand tb sa-mi primesc actele de la fostul angajator? geani842003 geani842003 buna ziua! am o nelamurire....acum sunt in perioada de preaviz si mi-am predat telefonul de servici , insa eu nu stiu cand ar tb sa-mi primesc cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Completare pensionare in cartea de munca Ada30teo Ada30teo Cum completez in cartea de munca daca o persoana a solicitat pensionarea pt limita de varsta la 01.02.2010 si a adus decizia de pensionare in 04.03.2010, desi ... (vezi toată discuția)