avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte necesare in cazul diverselor controale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte necesare in cazul diverselor controale

Buna ziua,

In prezent sunt manager la o companie din domeniul alimentatiei publice. Incerc sa conturez un plan de criza pentru a fi pregatita in caz de orice situatie.
Un mare capitol din cadrul planului de criza, il reprezinta controalele. Controalele din partea oricarui organism care se ocupa de asa ceva:

Garda financiara
ITM
Protectia consumatorului
FISC.

In acest sens, as vrea sa intocmesc o lista cu actele pe care trebuie sa le am in permanenta la indemana pentru a minimaliza eventualele amenzi.

V-as fi foarte recunoasctoare daca ati putea sa ma ajutati sa intocmesc aceasta lista, care cred ca ar reprezenta un subiect util pentru multe generatii de acum incolo.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mgeorgiana , utilizator 11:39, 15 Mai 2013
puiugalben a scris:

Pentru garda financiara:
La punctul de lucru este obligatoriu sa ai registru casa, NIR-uri, raport de gestiune zilnic (pentru gestiune global valorica), fise de magazie (gestiune cantitativ valorica) si registru unic de control.
Sa ai grija sa ai afisat la vedere CIF-ul societatii, obligativitatea de a solicita bon fiscal daca este cazul, programul de functionare afisat la loc vizibil (am avut un caz care a luat amenda si pentru asa ceva), cat si adaosul comercial practicat.
Verifica in primul rand posibile contraventii unde amenzile sunt mari ca de exemplu; emiterea bonurilor de marcaj , dotarea cu aparate de marcaj ,utilizarea caietului special in care inregistgrezi la intrare si la plecare banii personali, documentele de aprovizionare / vanzare ,( daca sunt trecute codul fiscal , datele delegatilor , cnp al pers care a facut factura . Verifica inregistrarile contabile , provenienta marfurilor , calculul accizelor ( daca e cazul ) , inventarele.Si pana la urma , verifica tot SI DACA AI SAPCA.Daca ai , de ce ai ? Daca nu ai , de ce nu ai?

Buna,

Sunt offtopic, dar daca va rog puteti sa precizati care este legea care spuna ca e obligatoriu sa prezinti registrul de casa la un eventual control al Garzii? Va intreb deoarece am avu tun control de la ei si desi i-am implorat sa-l verifice nu au tinut cont de el...Aveam soldul zilei anterioare impreuna cu banii incasati in ziua controlului, iar inspectorii au considerat ca soldul zilei anterioare este de fapt plus de casa. Chiar mi-ar prinde bine, desi procesul l-am pierdut sa ma consolez cu gandul ca exista inca o lege pe care EI nu o respecta si sa stiu si care e.

Multumesc.
Si pentru Controlul de la CAS, unde gasesc lista cu ce acte trebuie sa prezint?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru minus in gestiune? stef1980 stef1980 Problema mea este urmatoarea din luna 09 2011 lucrez la o societate ca si gestionar dar am fost angajata cu forme legale doar din luna ianuarie a acestui an ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru un spatiu comercial greeg greeg Am inchiriat un spatiu comercial in Dragon unde doresc sa vin cu imbracaminte din Turcia.M-ar interesa ce acte imi sant necesare in momentul unui control de la ... (vezi toată discuția)
Control itm ??? kisordog13 kisordog13 buna, in luna Ianuarie firma mea a fost verificata de ce de la ITM, retroactiv de la infiintarea firmei (2006)-contarcte de munca, declaratii, contract ... (vezi toată discuția)