avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua,
mama mea tocmai a vandut un apartament si ar dori sa-mi dea o parte din bani, sub forma de donatie, pentru a evita orice fel de neintelegeri ulterioare in tre mine si sot. Exita aceasta posibilitate? Si daca da, cam ce costuri- taxe notariale, impozite, etc. ar presupune?
buna ziua!
da exista posibilitatea aceasta.
consultati un notar cu privire la taxe.
Buna dimineata,

dar in cazul in care din banii primiti ca donatie achizitionez un bun imobil, care sunt drepturile sotului asupra acelui bun in caz de divort? Multumesc
Daca faceti actele cum trebuie, corect si complet, cu sfaturi juridice, nu va avea niciun drept sotul in caz de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatarul donatorului poate sa fie donatarul? cyan cyan In conditiile in care in procura se precizeaza cine sa fie beneficiarul donatiei, este posibil ca donatorul sa il mandateze pe donatar sa intre in posesia unui ... (vezi toată discuția)
Donatie in caz de divort biker73ro biker73ro Inca nu am ajuns la asta, dar cum paza buna trece primejdia rea, am si eu o intrebare : Daca sotul primeste o donatie din partea parintilor, si din acea ... (vezi toată discuția)
Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)