avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se obtine Titlul de Proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se obtine Titlul de Proprietate?

Din cate stiu Titlurile de proprietate trebuiau eliberate inca din 2005. Insa in comuna Voslobeni, judetul Harghita aprooape nici un locuitor nu are acest titlu, deoarece primaria nu le-a acordat.
Anul trecut prin februarie, mama mea a solicitat verbal primariei Titlul de proprietate aferent casei si terenurilor pe care le detine. Primarul i-a spus ca va trimite aceasta solicitere la Miercurea Ciuc (resedinta judetului de care apartine comuna susnumita) si ca in cel mai scurt timp va primi acest act. In luna octombrie anul trecut, mama a aflat ca solicitarea nu a fost trimisa nicaieri, drept pentru care a inaintat primariei o cerere scrisa, solicitand si un numar de inregistrare. Nici acestei cereri primaria nu i-a dat curs intrucat Titlul tot nu a fost eliberat.
Intrebarea mea este carui organ abilitat trebuie sa i se adreseze mama mea in conditiile in care primaria tergiverseaza acordarea actului?Puteti sa-mi enumerati institutiile care se ocupa de aceste acte in ordine ierarhica?
Va multumesc!
Cererea respectiva trebuie insotita de unele documente care sa justifice emiterea titlului de proprietate. Nu stiu cum e in acea zona, dar in principal trebuie identificat terenul printr-o ridicare topografica sau macar o schita a terenului, acte de stare civila ale detinatorilor, declaratii de vecinatate de la vecini, actul de proprietate pentru casa, copii registre agricole de la data detinerii, certificat de atestare fiscala ..... pe baza acestora, primarul propune prefectului emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent casei de locuit.
~ Conținut șters la cerere ~
Bineinteles ca cererea a fost sustinuta de acte doveditoare!!! Motivul pentru care mama nu a depus o cerere de la bun inceput a fost acela ca cei de la primaria comunei au spus ca nu este necesar pt. ca se vor "ocupa ei". Fiind vb. de o comuna mica unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, mama a luat de bun ceea ce i s-a spus si a depus cererea doar dupa ce a vz. ca nu s-a rezolvat, adica dupa 9 luni de asteptare. Oricum, acum nu mai are importanta pentru ca tocmai azi a venit Titlul mult asteptat. Asta dupa un an incheiat!!!
Cunosc aceste probleme din cadrul primariei Voslabeni, jud. Harghita. D-nei secretare Urzica Augusta trebuie pe langa aceasta cerere pentru eliberarea titlului de proprietate sa-i anexati o serie de acte suplimentare prin care sa dovediti ca acest imobil va apartine. Sunt sigur ca veti gasi usa deschisa la dl. primar Tinca.
In caz contrar va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune intentata impotriva primariei Voslabeni pentru intarziere sau nepunerea in miscare a acestei actiuni. Totusi, avand in vedere faptul ca timpul de depunere a cererilor pentru emitere a titlului de proprietate a expirat data limita fiind vara 2005... nu cred ca aveti prea multe sanse de a obtine ceva.
O zi buna
haideti sa lamurim un aspect:
termenul limita pt depunerea cererilor in vederea reconstituirii dreptului de proprietate a fost 30.11.2005, cf legii 247.
daca mama dvs a despus aceasta cerere la primari este ok.
dar nu primaria va elibereaza TP, ci comisia judeteana.
acolo ati facut demersuri sa vedeti in cestadiu este dosarul mamei dvs?

Alte discuții în legătură

Reconstituirea proprietatii Bobban82 Bobban82 In anul 2005 mama mea vitrega face cerere de reconstituire pt un teren intravilan de 2000 mp.Terenul apartinea din anul 1960 tatalui meu decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate se poate contesta cu succes in justitie daca s-au depasit trei ani de la emitere sau inmanare? craciun jean craciun jean Am chemat in 2008, in judecata pentru un teren \"loc de casa aflat in vatra satului\"cumparat de parintii mei in1950 cerand anularea titlului de proprietate ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)