avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se obtine Titlul de Proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se obtine Titlul de Proprietate?

Din cate stiu Titlurile de proprietate trebuiau eliberate inca din 2005. Insa in comuna Voslobeni, judetul Harghita aprooape nici un locuitor nu are acest titlu, deoarece primaria nu le-a acordat.
Anul trecut prin februarie, mama mea a solicitat verbal primariei Titlul de proprietate aferent casei si terenurilor pe care le detine. Primarul i-a spus ca va trimite aceasta solicitere la Miercurea Ciuc (resedinta judetului de care apartine comuna susnumita) si ca in cel mai scurt timp va primi acest act. In luna octombrie anul trecut, mama a aflat ca solicitarea nu a fost trimisa nicaieri, drept pentru care a inaintat primariei o cerere scrisa, solicitand si un numar de inregistrare. Nici acestei cereri primaria nu i-a dat curs intrucat Titlul tot nu a fost eliberat.
Intrebarea mea este carui organ abilitat trebuie sa i se adreseze mama mea in conditiile in care primaria tergiverseaza acordarea actului?Puteti sa-mi enumerati institutiile care se ocupa de aceste acte in ordine ierarhica?
Va multumesc!
justicemn a scris:

Cererea respectiva trebuie insotita de unele documente care sa justifice emiterea titlului de proprietate. Nu stiu cum e in acea zona, dar in principal trebuie identificat terenul printr-o ridicare topografica sau macar o schita a terenului, acte de stare civila ale detinatorilor, declaratii de vecinatate de la vecini, actul de proprietate pentru casa, copii registre agricole de la data detinerii, certificat de atestare fiscala ..... pe baza acestora, primarul propune prefectului emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent casei de locuit.


Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, in ce conditii poate primi sotul titlul de proprietate pe numele lui daca proprietatea apartine parintilor decedati ai sotiei lui? Precizez ca el si sotia au locuit pe proprietatea respectiva mai mult de 10 ani dupa moartea parintilor ei si el a platit taxele si impozitele. Este suficient pentru a primi el titlul de proprietate pe numele lui?
Taxa de succesiune este nedezbatuta inca. Are vreo importanta?
in mod normal situatia sta in felul urmator
dreptul la mostenire in urma decesului il are fiul fiinca decadatilor sau urmasii acestora respectiv nepotii defunctului
Titlu de proprietate se elibereaza numai daca au fost depuse cereri pentru reconstituirea dreptuilui de proprietate pe una din legile londului funciar.Daca au fost depuse cereri trebuie sa mergeti la departamentul agricol din comuna unde defunctii au pozitie la rol si sa verificati registrele agricole din 1959-1963 pentru ca titlurile de proprietate au fost emise in baza registrelor agricole
La primarie daca sunteti trecut ca si urmas al decedatilor aveti drept, daca nu pacat
In zituatia in care munciti pamanturile acestora , sunteti platitorul impozitului pentru acestia si nu exista alti mostenitori puteti face actiune in instanta pentru uzucapiune
Detraliat situatia este mult mai complicata
Multumesc pentru raspuns.
Titlul a fost emis deja dupa revolutie atunci cand s-au emis titluri de proprietate pt. toti. Vroiam sa stiu daca a fost emis corect pe numele ginerelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea proprietatii Bobban82 Bobban82 In anul 2005 mama mea vitrega face cerere de reconstituire pt un teren intravilan de 2000 mp.Terenul apartinea din anul 1960 tatalui meu decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate se poate contesta cu succes in justitie daca s-au depasit trei ani de la emitere sau inmanare? craciun jean craciun jean Am chemat in 2008, in judecata pentru un teren \"loc de casa aflat in vatra satului\"cumparat de parintii mei in1950 cerand anularea titlului de proprietate ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)