avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum de apa

Buna ziua. In speranta ca ma veti putea ajuta in lamurirea pb. mele va expun urmatoarele:
Am cumparat o garsoniera anul trecut in luna mai.Consumul de apa se plateste la Asociatia de Proprietari din bloc (cu 10 etaje), dupa citirea contoarelor de apa din bucatarie si baie .(sunt 2 contoare separat in acel bloc-spre deosebire de altele unde este unul singur pt bucatarie si baie).Anul trecut am platit retroactiv pe lunile, mai iunie,iulie, august suma de 90 lei, mentionez ca pe aceasta perioada s-a consumat apa mai mult deoarece s-a lucrat la renovari in ap.Apoi pe luna septembrie ,am platit 15 lei.Sa spunem toate bune pana acum.
Dar zilele astea am fost sa platesc din nou pe lunile octombrie, noiembrie,decembrie si stupoare:stunned: un consum enorm de apa de plata dupa citirea de contor:75 lei noi, in conditiile in care din luna septembrie s-au finalizat lucrarile si nu a locuit nimeni in garsoniera:O. Am facut si eu un calcul: 75 impartit la 3, rezulta un 25 lei consum/luna(in cond in care nu am locuit deloc acolo fiind unic proprietar si avand o alta locuinta)comparatic cu cei 15 lei platiti in septembrie(consum explicat prin curatenia dupa zugrav)...deci diferenta cam mare de 10 lei....fara consum.
Acum intrebarea este: 1.cui trebuie sa ma adresez sa fac o reclamatie,sa se verifice consumul real de apa?pt mine si recuperarea a 30 lei conteaza.si mai mult de atat ,nedreptatea ma deranjeaza decat banii.
Sunt nou proprietar in blocul respectiv , destul de tanar, si am impresia ca sunt tratata ca atare....
Cea care incaseaza banii, casiera Asociatiei, la intrebarea mea "dc atatia bani pe cele 3 luni daca nu a locuit nimeni in garsoniera".....mi-a raspuns lejer "pai daca nu mi-ati spus sa trec 0 persoane la locatari , eu ce sa va fac?"deci eram trecuta 1 persoana....
2. Si o a 2-a intrebare ar fi: dc conteaza nr de persoane???ar trebui sa se ia in calcul consumul de m cubi de apa , nu? dar si pt 1 persoana consumul e mare de 25 lei/luna la garsoniera......eu platesc la Vital unde locuiesc cu parintii mei 22lei/luna consum de apa in apartament de 2 camere.#-odeci....undeva e un surpuls.....
multumesc celor care stiu sa-mi raspunda clar si concis.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:23, 25 Februarie 2010
Contestatia la lista de plata o faceti individual.
Presedintele este obligat sa raspunda in termen de 7 zile
Daca acesta refuza,reveniti cu solicitarea,vorba buna ...
Daca refuzul persista ,sesizati serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal, pausal da' sa stim si noi! Richiu Richiu Buna ziua O sa intru direct in subiect, incercand sa fiu cat mai succint si clar. Mai ales ca subiectul a mai fost dezbatut aici (citesc pe acest forum de ... (vezi toată discuția)
Abuz consum apa izabell izabell Buna ziua. Sunt o tanara , nou proprietara a unei garsoniere achizitonate in luna mai anul trecut. Plata consumului de apa se face la Asociatia de proprietari ... (vezi toată discuția)
Furt calificat la plata taxelor de intretinere ? dorel_santi dorel_santi m-am dus sa platesc taxele, dar surpriza mi-a fost ca mi-a venit taxele cu aproape 20 de lei mai mult, fata de luna trecuta, am intrebat pe cel ce incaseaza ... (vezi toată discuția)