avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna Ziua,

Ce se poate face in cazul in care sotia imi interzice accesul la domiciliul familial.Mentionez ca suntem casatoriti si avem un copil de 4 ani.In ziua in care am avut prima infatisare sotia a schimbat yala la apartamentu ei proprietate personala dobandit inainte de casatorie.De atunci ( au trecut vreo 5 zile) nu ma lasa sa vad copilul si imi interzice sa intru in apartamentul ei.Hainele mi le-a adus dupa 2 zile dar mai am inca cateva lucruri personale la ea.
Bineinteles ca sotia si mama ei care sta in acelasi bloc cu ea,au intors copilul impotriva mea inca de la introducerea cererii de divort,acesta ajungand sa-mi spuna ca nu sunt tatal lui sau el nu este copilul meu.Dar cel putin il vedeam zilnic.
Acuma cand o sun pe sotie sa vad copilul imi spune ca poate scoate copilul dar nu zice nimic concret sa nu-l vad.
Am mai primit raspunsuri gen program de vizitare dar cred ca acest program merge in cazul in care este pronuntat divortul si nu inainte.
Avem deocamdata aceleasi drepturi prin lege si asupra copilului cu atat mai mult.
In plus nu are dreptul sa ma desparta de copil cum am vazut ca scrie in Drepturile copilului.Si tot in virtutea Drepturilor copilului si a Codului familiei,nu pot intelege de ce o mama procedeaza in acest mod.Pentru ca nu are motive in afar de razbunarea de a ma tine departe de copil,probabil si pentru faptul ca ma opun ei adica divortului.Si stie ca intentionez sa cer copilul.
Stie si a si incercat sa ma santajeze ca lege da copilul la mama.Cu toate ca legea nu specifica acest lucru.Cred ca interesul superior al copilului ar trebui sa ia in considerare si faptul ca drepturile copilului sunt grav incalcate de un parinte care este din pacate mama si care ar trebui sa fie prima care sa apere aceste drepturi.

Multumesc
daca apartamentul este al ei, obtinut inaintea casatoriei, acest fapt ii da intr-un fel acest drept, numai ca daca acest apartament este si domiciliul dv. nu poate face asa ceva.Faceti o sesizare la politie si vedeti rezultatul. In ceea ce priveste copilul, aveti rabdare sa se termine divortul ( stabiliti neaparat si programul de vizitare a copilului in acest proces)Singurul motiv pentru care mama se comporta asa, este dorinta de razbunare, din frustrare, rautate si in final, din inconstienta.Nu-si da seama ca procedand astfel il intoarce pe copil si impotriva ei.Daca aveti rabdare si tact, cand va fi mai mare, copilul va veni singur la dumneavoastra, sau cand va da ea de greu, il va trimite la dumneavoastra.Nu stiu daca aveti avocat care sa va ajute in proces si sa va reprezinte, sa va asiste, dar este foarte importat sa aveti, chiar daca credeti ca nu e asa de important, dar in multe cazuri, in lipsa avocatului, veti pierde "cu dreptatea in mana".
va dorim succes si multa rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului pina la solutionarea divortului ... george razvan george razvan Buna seara ... Sunt in divort cu sotia primul termen il avem in 31-01-2011 in prezent copilul nostru in varsta de 4 ani locuiesti cu mama sa ,imi interzice ... (vezi toată discuția)
Încredințare copil minor Manolache Anghel Manolache Anghel Sotia mea lucrează in spania,a venit acasă pentru 3 zile si in acest timp a imputernicito pe mama ei sa tina copilul la ea cat nu este in țară dar fara ca ... (vezi toată discuția)