Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Angajatorul meu face disponibilizari pe motive economice. Eu detin un post pe cumul de functii, 3 dintre ele necesitand cursuri de specializare pe care eu le-am efectuat. Acum inteleg, ca doreste disponibilizarea mea si repartizarea functiilor mele, secretarei,pe care intentioneaza chiar sa o trimita la acele cursuri, pe care eu deja le detin. Pot contracara cumva aceasta decizie? Precizez ca firma are nevoie de acele specializari, fara de care nu poate participa la licitatii.
Va multumesc!
Daca va grabiti, puteti face cum am facut eu, cam intr-o luna dupa 'disponibilizare' trebuie sa se intample niste lucruri. In primul rand trebuie sa aveti o instiintare la mana. Daca n-o aveti, angajatorul trebuie sa dovedeasca ca o aveti, si nu dvs. Asta se intampla si-n litigiul de munca. Asadar, cam dupa o luna, depuneti un dosar la tribunal cu obligatia de a face, adica a obliga angajatorul sa emita actele prin care v-a disponibilizat, cu scopul de a contesta temeiurile in care acesta a facut-o. ITM-ul primeste reclamatii si trebuie sa va ofere consultanta gratuita. Luand in considerare ca justitia este totusi un risc in aceasta tara, puteti considera un avocat. Deasemenea daca angajeaza pe altcineva in locul dvs pe motive netemeinice (convingeri sociale, etnicitate etc.), si constituie discriminare, si aveti dovezi, apelati la CNCD, care se ocupa de aceste lucruri.