avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post in favoarea altui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post in favoarea altui salariat

Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Angajatorul meu face disponibilizari pe motive economice. Eu detin un post pe cumul de functii, 3 dintre ele necesitand cursuri de specializare pe care eu le-am efectuat. Acum inteleg, ca doreste disponibilizarea mea si repartizarea functiilor mele, secretarei,pe care intentioneaza chiar sa o trimita la acele cursuri, pe care eu deja le detin. Pot contracara cumva aceasta decizie? Precizez ca firma are nevoie de acele specializari, fara de care nu poate participa la licitatii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 21:51, 24 Februarie 2010
Daca va grabiti, puteti face cum am facut eu, cam intr-o luna dupa 'disponibilizare' trebuie sa se intample niste lucruri. In primul rand trebuie sa aveti o instiintare la mana. Daca n-o aveti, angajatorul trebuie sa dovedeasca ca o aveti, si nu dvs. Asta se intampla si-n litigiul de munca. Asadar, cam dupa o luna, depuneti un dosar la tribunal cu obligatia de a face, adica a obliga angajatorul sa emita actele prin care v-a disponibilizat, cu scopul de a contesta temeiurile in care acesta a facut-o. ITM-ul primeste reclamatii si trebuie sa va ofere consultanta gratuita. Luand in considerare ca justitia este totusi un risc in aceasta tara, puteti considera un avocat. Deasemenea daca angajeaza pe altcineva in locul dvs pe motive netemeinice (convingeri sociale, etnicitate etc.), si constituie discriminare, si aveti dovezi, apelati la CNCD, care se ocupa de aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia instantei poate fi motivata pe probele tale in favoarea paratei? masayoshi masayoshi Instanta a luat decizii in baza probelor mele, dar in favoarea paratei, ignorand sustinerea pe care am prezentat-o si chiar ratiunea probelor. Deasemenea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)
Am fost disponibilizat. de ce eu si nu altul mai putin competent? sileonica sileonica Am fost disponibilizat cu toate ca am colegi care au \"scapat\", colegi mai putin competenti si cu \"bube`n cap\" - concedii medicale cand vreau muschii lor, ... (vezi toată discuția)