avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Buna ziua.De ce trebuie sa platesc acest fond de rulment,daca timp de 12 ani tot platesc la el.In acest timp cred ca am depus destui bani ca sa acopere intretinerea pe o luna in perioada de varf.Am doua garsoniere,un singur propietar.La o garsoniera imi apare 115 ron pe luna ianuarie doua persoane si la alta 40 ron tot doua persoane.Pe lista figureaza si propietari cu O ron la acest fond.Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a lamuri aceasta problema.Cu multumiri Mihai
2:fondul de rulment se calculeaza pe numarul de persoane.sau pe garsoniera.La mine au trecut 250 o pers.300 doua si 400 ron trei persoane.Este legal
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
mihaiwsw, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:26, 25 Februarie 2010
Sumele pe care ni le-ati scris sunt aferente fondului de rulment sau cotelor? Pentru ca nu vad legatura cu numarul de persoane si cu luna ianuarie.
Fondul de rulment este o suma care se strange la fiecare apartament pentru a se putea plati facturile pana cand acestea se impart pe liste si se recupereaza prin achitarea cotelor din acele liste.
Ca unii au 0 lei la acel fond puteti intreba conducerea asociatiei sau administratorul.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
elga50, moderator
Doamna moderatoare prin maniera personala neprevazuta de regulamentul forumului,isi asuma responsabilitatea sa stearga raspunsurile sustinute concret si la obiect cu text de lege si posteaza intrebari care nu au relevanta cu tema in discutie
Posibil ca situatia sa se datoreze recunoasterii acesteia ca nu vad legatura
@mihaiwsw ... fondul de rulment este platit pentru acoperirea cheltuielilor fiecarui apartament/garsoniera pentru niste utilitati de care a beneficiat deja si ale caror facturi au ajuns la asociatie cu minim 2 saptamini inaintea afisarii tabelului de intretinere, tinindu-se cont si de faptul ca exista si decalaj intre afisarea tabelului si momentul platii de catre dvs. iar facturile trebuie platite in maxim 2 saptamini pentru a nu apare penalizari din cauza neplatii. fondul de rulment se plateste raportat la cel mai mare nivel al intretinerii si nu are nicio legatura cu numarul de persoane din apartament/garsoniera
pentru situatia celor cu 0 la acest fond trebuie sa faceti o solicitare scrisa pentru explicatii catre comitetul executiv reprezentat prin presedinte
@ynocentta ... nu am apucat sa vad postarea dvs, insa cele scrise de dinsa chiar au legatura cu subiectul. iar dvs, prin extragerea unei expresii din context, denaturati sensul spuselor ei ... se referea la fond de rulment platit pe numar de prsoane, ceea ce chiar nu are vreo legatura, ceea ce am si explicat mai sus.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Cred ca s-a explicat foarte bine mai sus ce rol are fondul de rulment si de ce trebuie platit.
Faptul ca pe lista de plata la unele apartamente apare o suma, la unele alta suma, iar la altele 0 lei, se datoreaza aplicarii legislatiei.
Dupa cum stiti fondul de rulment se dimensioneaza la valoarea lunii celei mai mari plus rata inflatiei.
In 18 ianuarie am afisat listele aferente lunii decembrie 2009. Apoi am prelucrat datele si am facut sitatia fondului de rulment depus de fiecare proprietar. Aceste sume le-am comparat cu cota de plata cea mai mare din anul 2009. Comparand aceasta cota cu fondul de rulment a rezultat ca unii proprietari trebuie sa-si completeze fondul de rument pana la valoarea cotei iar altii aveau fond suficient.
Asa apare pe lista aferenta lunii ianuarie 2010, afisata in 18 februarie, o rubrica "Completare fond rulment" unde unii au zero si altii suma de plata.
Situatia fondurilor de rulment, de reparatii, alte fonduri se poate consulta de catre proprietari si se prezinta si in adunarea generala. Cei care au un fond de rulment mai mare decat cotele pot sa-si retraga partea ce excede pe baza unei cereri, conform legislatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment MirceaEne MirceaEne Buna ziua. Am si eu niste intrebari si nelamuriri. 1. In cazul in care eu timp de un an de zile imi platesc darile carte asociatie la timp, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Penalitati (?) cand restanta+cota curenta i.r. i.r. Mi se solicita PENALITATI pentru neplata intretinerii pe 2 luni anterioare (lunile de vara, fara furnizare de caldura => cu cote mici) cand Restanta (300. ... (vezi toată discuția)