avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara

In urma cu ceva timp am divortat,am primit comunicarea in care este specificata suma de plata aferenta pensiei slimentare si cheltuielilor de judecata,dar nu si un program de vizita pentru fostul sot in calitate de parat.
Tin sa mentionez ca acesta nu isi indeplineste indatoririle de parinte,nu vine in vizita la copil,refuza sa plateasca pensia alimentara....ce pot face sa il determin sa plateasca acesti bani necesari copilului?
Poate fi decazut din drepturile parintesti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:54, 6 Martie 2010
am inteles,dar in cazul in care el nu a lucrat/nu lucreaza cu forme legale,cum poate face dovada? el poate bine-merci sa zica faptul ca nu a avut serviciu.....dar pe de alta parte sa fi lucrat ''la negru''#-o
Se poate sa lucreze si la negru. Daca faceti dovada cu martori ca lucreaza la negru si nu vrea sa plateasca pensia de intretinere ...instanta il va condamna, initial, la inchisoare cu suspendare iar daca pe perioada suspendarii , cu rea credinta, nu plateste va executa pedeapsa cu inchisaorea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)
Ajutor çhicireanu liliana çhicireanu liliana Fostul concubin nu a platit pensia alimentara de de 4 ani si nici nu a participat la cresterea si intretinerea lor de aceea as dori decaderea din drepturi sii ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)