avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urgent ajutor....contestatie proces verbal.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urgent ajutor....contestatie proces verbal.

Aseara undeva in jurul orelor 23:00 am plecat de la un restaurant cu prietenii mei.(resteurantul se afla intre orasul voluntari si afumati, mentionez ca eu locuiesc in Voluntari) La iesirea din restaurant m-am asigurat ca nu trece nici o masina si am efectat manevra "la stanga". La circa 100 m m-a oprit un echipaj de politie. Se apropie agentul de geamul meu si imi cere actele la control. Le dau, si imi spune ca am trecut pe lina dubla continua.Nu am zis nimic.Dansul s-a dus la el in masina si a inceput sa completeze procesul verbal, la circa 15 min imi face "flash" , ma dau jos din masina si ma duc la geamul dansului. Imi spune ca imi da amenda 450 Ron in 48 de ore si 6 puncte pe permis.Am zis ok si mi-a cerut sa semnez procesul verbal. Am refuzat acest lucru si a zis sa ma duc la masina mea ca v-a veni el. La circa inca 5 minute imi da iar "flash".Ma duc iar la geamul dansului si ma intreaba dak am rovinieta. I-am zis ca nu am pentru ca nu stiam k dak eu stau in ilfov imi trebuie si rovinieta pentru ilfov. M-a aburit el ca ma aflu pe un drum national bla bla bla...si pentru ca nu am vrut sa-i ii semnez procesul verbal, mi-a adaugat la amenda care deja o facuse inca 1000 Ron....suma totala a amenzii fiind de 1900 iar in 48 de ore 950, pe langa asta a zis ca imi retine si talonul masinii.M-am uitat ciudat la el si mi-a zis ca oricum dak nu am semnat procesul verbal nici nu garanteaza ca o sa il primesc prin posta, si nu pot face nici contestatie fara el, si nici nu pot sa-mi mai iau talonul inapoi asa ca mai bine as face sa-l semnez dak nu vreau sa dau de draq.Pe procesul verbal scrie ca am refuzat sa semnez si totusi eu am semnat ulterior. Ce sa fac....as dori sa fac o contestatie insa nu stiu dak am sanse de reusita? Si nici bani nu am sa platesc amenda. Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: ryciu , utilizator 12:55, 25 Februarie 2010
Conform continut PV ,sanse reale de anulare PV=0
Maxim ,puteti sa castigati o perioada determinata permisul ,pana la comunicarea hotararii,dar constatarile sunt defavorabile dvs
nu mi-a fost suspendat permisul, ci talonul masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv de contraventie dantopor dantopor Am fost oprit ieri de un echipaj de politie pentru nerespectarea indicatorului de "trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere". Lasand la o ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident usor, nu am dat acceptul de despagubire pe rca ul meu imb imb buna ziua, am avut un accident usor pe o artera cu 2 benzi pe sens. aveam masina parcata pe banda 1. cand am vrut sa plec m-am asigurat - nu venea nimeni din ... (vezi toată discuția)
S-a procedat corect? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca in urmatoarea situatie s-a procedat corect! Oprit de echipaj politie al unei sectii din Bucuresti pe motiv ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)