avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sã justific nevinovãþia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sã justific nevinovãþia?

În anul 2007 spitalul a încheiat un contract cu o firmă de mobilă pentru execuţia unor piese de mobilier. Contractul este doar de execuţie şi nu areînregistrare în contabilitate. Plata a fost făcută integral, dar firma a dat faliment între timp şi noi am rămas doar cu jumătate din mobilier. Ca asistentă medicală, am fost pusă şi gestionar al acestuia. La momentul respectiv, am fost sfătuită să semnez bonurile de consum-primire a mărfii în lipsa acesteia.#-o Acum m-am trezit cu dosar penal de neglijenţă în serviciu şi fals intelectual... Disperarea mea e şi mai mare în condiţiile în care nu eu trebuia să urmăresc traseul mărfii, ci aprovizionarea, nu am avut habar ce se întîmplă şi totuşi m-am trezit băgată într-o aşa nenorocire...:stunned:
Întrebarea mea e: asistentul medical esteconsiderat funcţionar public? Eu ştiam că nu. Legile respective din Codul Penal fac referire la funcţionarul public.
Asta bănuiesc că e din cauza unui comisar prea zelos care a schimbat încadrarea legală din "gestiune frauduloasă" în "neglijenţă şi fals intelectual".
Vă rog să-mi spuneţi cum aş putea să formulez apărarea mea.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:19, 7 Iunie 2010
Parerea mea este ca de vreme ce o unitate medicala este o institutie de interes public, si cei care sunt incadrati in cadrul acestei unitati, au calitatea de functionari. Ideea este ca toate vi se trag de la faptul ca ati gestionat toata acea afacere, ca ati produs un prejudiciu , efectuand o plata anticipata , fara a avea certitudinea finalizarii acelui contract.
O intrebare ar fi cum s-a incheiat acest contract pentru ca dvs., in calitatea pe care o aveti ,nu puteati incheia contracte in numele spitalului.
A doua intrebare ar fi, in ce calitate ati semnat ati semnat bonurile, aveati gestiunea spitalului ? A sectiei? Aveti trecut asa ceva in fisa postului? Sunt multe intrebari care ar putea clarifica din punct de vedere juridic situatia faptelor dvs.Consultati neaparat un avocat.
sunteti de facto functionar.
Mihai S.R. a scris:

O intrebare ar fi cum s-a incheiat acest contract pentru ca dvs., in calitatea pe care o aveti ,nu puteati incheia contracte in numele spitalului.
A doua intrebare ar fi, in ce calitate ati semnat ati semnat bonurile, aveati gestiunea spitalului ? A sectiei? Aveti trecut asa ceva in fisa postului? Sunt multe intrebari care ar putea clarifica din punct de vedere juridic situatia faptelor dvs.Consultati neaparat un avocat.

Plata marfii s-a facut fara contract prealabil... Un reprezentant al firmei mi-a adus mie un contract de executie a marfii, pe care l-am semnat si l-am pastrat, nestiind ca respectivul nu se va duce si la cei mai mari in functie de la Directie...Daca nu scoteam acel contract - fara numar de inregistrare, fara stampila spitalului - nu stia nimeni nimic... Mi s-a spus de la contabilitate sa semnez bonurile de primire, pentru ca sa se poata face plata. Mentionez ca cei de la aprovizionare semnasera deja notele de receptie a marfii (NIR-ul). Deci practic eu am picat ca fraiera... am o hirtie care atesta ca am gestiune, dar in fisa postului nu e trecut asa ceva, decit atributiile mele ca asistenta medicala.
Mi-am luat avocat, dar mi-a spus ca treaba e cam nasoala, incadrarea juridica e grava.
Si toate astea in conditiile in care eu practic nu am adus nici un prejudiciu spitalului, pentru ca mobila nici macar nu s-a facut...#-o
Cine v-a indrituit pe dvs.,in mod legal ,sa semnati actele,mai ales ca este cert ca nu aveati atributii in acest sens pentru ca simplele discutii avute cu contabilitatea(cu persoane din respectivul serviciu),in lipsa unei imputerniciri scrise sau in lipsa unor atributii expres inserate in fisa postului,nu reprezinta nimic ?
Aceasta "scuza" ca nu stiati ca nu se va duce la conducere este usor ilara.
Cred ca trebuie,in masura posibilitatilor financiare,sa va ganditi la angajarea unui avocat si va sfatuiesc sa nu dati nicio declaratie in lipsa acestuia.

Alte discuții în legătură

Refuzul de a semna un nir mihailmihail mihailmihail Am o problema: mi-am dat demisia din functie si acum incerc sa-mi pazesc spatele.Concret ,sint sales manager si am in grija si un inventar,firma ocupindu-se ... (vezi toată discuția)
Incadrare eronata - consecinte? ecaeca ecaeca Buna seara. Lucrez la un magazin alimentar al carui inventar in urma stocului a iesit cu o lipsa imensa.Functia pe care o ocup este de lucrator -gestionar desi ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua ! Cum se scade din contabilitate marfa expirata / deteriorata (ma refer la marfa in valoare foarte mare, mai mare decat valoarea cifrei de ... (vezi toată discuția)