avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum sã justific nevinovãþia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum sã justific nevinovãþia?

În anul 2007 spitalul a încheiat un contract cu o firmă de mobilă pentru execuţia unor piese de mobilier. Contractul este doar de execuţie şi nu areînregistrare în contabilitate. Plata a fost făcută integral, dar firma a dat faliment între timp şi noi am rămas doar cu jumătate din mobilier. Ca asistentă medicală, am fost pusă şi gestionar al acestuia. La momentul respectiv, am fost sfătuită să semnez bonurile de consum-primire a mărfii în lipsa acesteia.#-o Acum m-am trezit cu dosar penal de neglijenţă în serviciu şi fals intelectual... Disperarea mea e şi mai mare în condiţiile în care nu eu trebuia să urmăresc traseul mărfii, ci aprovizionarea, nu am avut habar ce se întîmplă şi totuşi m-am trezit băgată într-o aşa nenorocire...:stunned:
Întrebarea mea e: asistentul medical esteconsiderat funcţionar public? Eu ştiam că nu. Legile respective din Codul Penal fac referire la funcţionarul public.
Asta bănuiesc că e din cauza unui comisar prea zelos care a schimbat încadrarea legală din "gestiune frauduloasă" în "neglijenţă şi fals intelectual".
Vă rog să-mi spuneţi cum aş putea să formulez apărarea mea.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:19, 7 Iunie 2010
Se poate considera fara probleme ca sunteti functionar public.
Semnarea contractului naste cateva intrebari.
Este recomandabil sa va angajati avocat pentru a va putea apara in mod corespunzator.
Aceasta "scuza" ca nu stiati ca nu se va duce la conducere este usor ilara.

Mie nu mi se pare nimic ilar, din moment ce eu habar n-am avut ca acel contract nu trebuie semnat si tinut la mine. E un contract de executie, prin care firma se angaja ca pina la o data ulterioara sa confectioneze mobilierul. Asta in cazul in care nu ati inteles pe deplin problema. Ca prostia mea se plateste...asta e cert si pentru mine acum. Dar de aici si pina la fals intelectual...X-(
Arisandy a scris:

Aceasta "scuza" ca nu stiati ca nu se va duce la conducere este usor ilara.

Mie nu mi se pare nimic ilar, din moment ce eu habar n-am avut ca acel contract nu trebuie semnat si tinut la mine. E un contract de executie, prin care firma se angaja ca pina la o data ulterioara sa confectioneze mobilierul. Asta in cazul in care nu ati inteles pe deplin problema. Ca prostia mea se plateste...asta e cert si pentru mine acum. Dar de aici si pina la fals intelectual...X-(

O simpla asistenta nu are asemenea indatoriri,credeam ca acest lucru este foarte clar,iar daca aveati sau nu un interes,va priveste personal.
Cu tot respectul,nu tot ce relatati este atat de credibil,pe cat sperati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a semna un nir mihailmihail mihailmihail Am o problema: mi-am dat demisia din functie si acum incerc sa-mi pazesc spatele.Concret ,sint sales manager si am in grija si un inventar,firma ocupindu-se ... (vezi toată discuția)
Incadrare eronata - consecinte? ecaeca ecaeca Buna seara. Lucrez la un magazin alimentar al carui inventar in urma stocului a iesit cu o lipsa imensa.Functia pe care o ocup este de lucrator -gestionar desi ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua ! Cum se scade din contabilitate marfa expirata / deteriorata (ma refer la marfa in valoare foarte mare, mai mare decat valoarea cifrei de ... (vezi toată discuția)